Ander thema

Liz Of Anne

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Als eeneiige tweeling word je continue vergeleken, dit komt terug in mijn werk. Het is namelijk geïnspireerd op het spel zoek te verschillen. De beelden lijken ontzettend veel op elkaar maar als je goed kijkt zitten er kleine verschillen in. Wij lijken veel op elkaar maar namate je ons leert kennen kom je er achter dat we wel degelijk verschillend zijn.
In mijn werk zijn verschillende gebeurtenissen/herinneringen van het opgroeien als tweeling verwerkt, de een wat voor de handliggeld en de ander wat complexer.

Artist statement

Soms verschool ik me achter mijn iPad. Het voelde vertrouwd, als een plek waar ik mezelf kon zijn en fouten mocht maken. Maar al snel besefte ik dat alleen een iPad niet voldoende was om mezelf te uiten. Nu is mijn iPad slechts een gereedschap, een klein onderdeel van mijn grotere proces dat analoog begint en eindigt. Tijdens mijn academietijd heb ik mijn passie ontdekt voor het werken met verschillende lagen en technieken. Ik combineer realiteit met verbeelding, waardoor ik een unieke mix van beide creëer.

Ambities

Ik hoop samen met mijn zus te werken voor verschillende opdrachtgevers. Niet alleen in illustratie vorm, maar ook in de vorm van content creatie, bewegend beeld, fotografie & textiel. Wij dromen er al jaren van een eigen studio op te zetten.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is vooral dat het materiaal waar mee ik werk veel kan toevoegen aan het onderwerp wat ik wil aankaarten. Na veel op mijn iPad gewerkt te hebben de afgelopen jaren heb ik mijn liefde voor analoog werk weer helemaal gevonden.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2021 Between fact & fiction- De Utrechtse Boekenbar
2022 Garment Magazine, Future Through Headware
2023 Sincerely Yours, Kunstliefde
2023 Garment Magazine, Uniforms Of Amsterdam
2023 Het Parool, Trouwen Supporters

Anne Of Liz?


Als tweeling word je voortdurend met elkaar vergeleken. Ik wil anderen graag laten zien hoe het is om een tweeling te zijn door de positieve en negatieve kanten van deze unieke relatie te delen. Vaak wordt mij gevraagd hoe het voelt om een tweeling te zijn, maar daarop heb ik eigenlijk nooit een concreet antwoord, omdat ik niet beter weet.

Met mijn werk hoop ik een dieper begrip te bieden, zodat mensen inzien dat tweeling zijn meer inhoudt dan alleen uiterlijke gelijkenissen. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om verschillen te verstoppen in mijn werk. Hoe langer je naar het werk kijkt, hoe meer je deze zult opmerken. Dit gebeurt ook als je ons leert kennen: naarmate je ons beter leert kennen, ontdek je dat we toch heel verschillend zijn