Ander thema

Light and Shadow

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het thema Light and Shadow is een weergave waarin tegenpolen bij elkaar komen. Dit optreden is voor mij de start van een nieuw begin. Na mijn stemoperatie zal Light and Shadow een inkijk geven over het terugvinden van jezelf en de kracht van kwetsbaarheid.

Artist statement

Ik verlang naar de tijd waarin je als kind onbezorgd kon spelen, fouten mocht maken en je niet hoefde te voldoen aan regels en verwachtingen. Naar onbevooroordeelde vriendschap en onvoorwaardelijke liefde. Naar het gevoel van samen. Naarmate je ouder wordt zie je ook de verdeeldheid in de wereld, een land, een familie, een gezin en zelfs een individu. Muziek is over de jaren heen altijd een kunstvorm geweest die verbinding en saamhorigheid brengt. Hoe ver men ook van elkaar af staat, muziek verbindt. Dat is mijn fascinatie.
Mijn muzikale familie heeft, net als ieder huisje, ook zijn kruisje en muziek brengt ons samen. Ook voor ons heeft muziek een licht- en een schaduwzijde. Met muziek herdenken we, verlangen we, vieren we en zijn we trots (met een flinke dosis Indonesische bescheidenheid) op wie we zijn. Zelf ben ik ook trots op de liefde die mijn familie heeft voor muziek. Ze hebben een groot aandeel gehad op waar ik nu sta als artiest.
Met mijn muziek wil ik licht geven in tijden van schaduw zodat hetgeen wat we misschien liever niet onder ogen willen komen even kunnen vergeten.

Ambities

In de nabije toekomst heb ik twee EP's en een album van eigen werk op een online platform gezet. Daarnaast treed ik regelmatig op. Het lijkt me leuk om bekender te zijn in de muziekscene en mijn netwerk verder uit te bouwen.

Geleerd tijdens de studie

Voorheen dacht ik dat kwetsbaarheid gelijk stond aan zwakte. Nu weet ik dat kwetsbaarheid misschien wel de grootste kracht is van allemaal.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

13 Juni - K1.08 - Mariaplaats - Conservatorium Utrecht