Zorg en welzijn

Lief Leren Studeren

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De podcast ''Lief Leren Studeren'', is speciaal ontworpen voor studenten die last hebben van studieontwijkend gedrag. In de podcast praat ik, Sophie de Jong, met Kinge Siljee. Kinge is oprichtster van Studiemeesters en heeft jarenlange ervaring met het helpen van studenten met studieontwijkend gedrag. We praten over wat studieontwijkend gedrag is, welke type uitstellers er zijn en delen nog een aantal praktische tips. Deze podcast brengt bewustwording en herkenning en zorgt voor meer begrip.

Artist statement

Tijdens mijn onderzoek heb ik mij ondergedompeld in de wereld van studieontwijkend gedrag. Met een nieuwsgierige blik en een onderzoekende houding heb ik gezien hoe studieontwijkend gedrag kan zorgen voor negatieve gevoelens. De podcast die ik heb ontwikkeld, laat studenten op een simpele manier kennismaken met een complex thema. De samenwerking met Studiemeesters maakt dit werkt nog unieker, door de rijke kennis en ervaring die in de podcast gedeeld wordt. Het overbrengen van een boodschap en het presenteren van een verhaal is mijn specialisme en ik heb dit specialisme daarom ook ingezet om andere studenten te helpen.

Ambities

Het vertellen van een verhaal en het overbrengen van een boodschap is iets wat ik goed kan en ook graag doe. Over vijf jaar zou ik daarom graag willen werken op een plek waar ik deze kwaliteit kan inzetten. Als mijn droom mag uitkomen, zou ik het heel leuk vinden om mijn eigen talkshow te hebben. Om dat doel te bereiken wil ik daar de aankomende vijf jaar meer ervaring in opdoen.

Geleerd tijdens de studie

Kunst en Economie heeft mij vanaf jaar één veel geleerd. Ik heb creatieve en economische vakken gevolgd en ben beide werelden beter gaan begrijpen. Het leren kennen van zowel de culturele als economische wereld heeft ervoor gezorgd dat ik beide talen spreek. Ik ben flexibel inzetbaar en kan mij makkelijk vormen naar de omgeving waar ik op dat moment in sta. Ik heb een denkwijze ontwikkeld waarin ik altijd op zoek ga naar de beste oplossing voor een probleem en waarin ik nieuwsgierig blijf naar kansen. Ik heb meerdere werkvelden verkend namelijk: media, theater en fashion. Daarnaast heb ik nog een externe minor bedrijfsrecht gevolgd en was ik lid van de medezeggenschapsraad van de HKU. Voor mij is een balans tussen creativiteit en economie heel belangrijk en Kunst en Economie heeft mij geleerd hoe ik die balans kan behouden.

Ik ben zelfverzekerder geworden en ik heb mijzelf beter leren kennen. Dit heeft geresulteerd in een persoonlijk afstudeerproject waarin ik veel geleerd heb over mijn eigen uitstelgedrag. Dankzij dit afstudeerproject, maar ook de ervaring van de afgelopen jaren bij Kunst en economie, weet ik waar mijn kwaliteiten en valkuilen liggen en heb ik gezien waar ik gepassioneerd van raak. Ik kijk enorm uit naar wat de toekomst mij zal brengen