Zorg en welzijn

“Licht in de duisternis” - Hoop in hedendaags Hongarije

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
“Licht in de duisternis” is een short docu over armoede en hoop in Hongarije. Kan armoede en hoop naast elkaar bestaan? Om dit te onderzoeken ben ik naar Hongarije afgereisd en heb ik een week meegelopen met stichting Embrace. Deze organisatie zet zich in voor de armste mensen in Boedapest en Tápióbicske. Ze hebben veel verschillende werkzaamheden, waar in het centraal staat om ander te helpen. Ze willen graag een licht te zijn voor de mensen die het moeilijk hebben. Dankzij hen heb ik veel personen mogen ontmoeten die hier mee te maken hebben. Ik ben met diverse mensen in gesprek gegaan en heb hoopvolle verhalen gehoord. Deze verhalen wil ik graag delen, zodat ik, net als Embrace, een stukje licht mag verspreiden.

Behind the scenes... :)

Artist statement

Het leven in beelden zien. Verhalen die een ingrijpende indruk achter laten. Een verandering willen maken. Ik ben Noa en ik neem je mee naar mijn kijk op de wereld. Als foto- en videograaf creëer ik graag vanuit een sociaal of maatschappelijk thema, waarbij een menslievend perspectief als rode draad door mijn werk loopt. Ik word geïnspireerd door personen met hun eigen narratief. Mijn verhalen - in zowel foto als film - kenmerken zich door emotieve storytelling. Van het bedenken van concepten tot het schieten van de beelden, van het hele proces word ik enthousiast. Met mijn werk wil ik verbinden, verdraagzaamheid stimuleren en verhalen vertellen.

Ambities

De aankomende jaren hoop ik mij te ontwikkelen tot een succesvolle maker. Het lijkt me gaaf om te werken aan documentaires met een sociaal of maatschappelijk thema. Om mijn blik te verbreden zou ik dit graag willen doen in het buitenland. Maar ook dichterbij huis hoop ik meer foto en video projecten met emotieve storytelling te kunnen uitvoeren.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie Digital Media heb ik vooral geleerd dieper te kijken dan alleen het beeld. Voorafgaand aan deze studie heb ik de opleiding Fotografie gedaan, waar ik voornamelijk leerde over de techniek van fotograferen. Bij Digital Media ligt meer de nadruk op het narratieve aspect. Dit betekent dat ik soms mijn perfectionisme aan de kant moet zetten, omdat het niet alleen gaat om het mooie beeld. Het verhaal is vaak belangrijker!

Op persoonlijk vlak heb ik ook veel geleerd. Er wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Het heeft mij helpen inzien wie ik ben en wat voor maker ik wil zijn.

Tenslotte heb ik ook ontdekt waar mijn passies liggen. In het begin van de opleiding wilde ik alles leren wat er te leren viel. Maar al snel besefte ik dat sommige dingen mij minder interesseren en dat mijn hart echt ligt bij beelden maken.