Zorg en welzijn

Levenskunst

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Non-dialogue shortmovie about the artist’s dark night of the soul: an unfolding romance takes a new turn after letting go of old beliefs and coping mechanisms.
TEASER

Artist statement

In het maakproces ga ik graag de confrontatie met gedachten aan. Daarbij vind ik het belangrijk dat er verhalen worden verteld over verdrongen herinneringen om deze bagage los te kunnen laten. Ik raak geïnspireerd door de balans tussen denken en voelen. Ik vind het fantastisch om eindeloos te filosoferen en mij te verdiepen in het onderbewuste. In mijn werk zet ik graag symboliek en audio in om de belevingswereld van personages uit te drukken. Met mijn korte geluidsfilms wil ik stem geven aan de verbinding, dynamiek en communicatie tussen mensen. Ik hoop het publiek in beweging te zetten om over weggedrukte gevoelens na te denken.

Ambities

Mijn ambitie is om te investeren in mijn eigen bedrijf en op zzp basis door te groeien als creatief producent. Ik wil eerst verder gaan met klussen als productie-assistente en mijn netwerk uitbreiden om een stabiele basis te creëren. Daarnaast wil ik mij auditief verdiepen door korte muziekfilms te blijven maken en lijkt het mij erg leuk om als hobby geluid te blijven opnemen :)

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd binnen de opleiding audiovisuele media is cultureel ondernemerschap: hoe maak je zinnig werk met beperkte middelen? Ik ben mij bewust geworden dat het in wezen al een hele ontdekkingsreis is om budget vrij te maken, bijvoorbeeld met het aanvragen van subsidies en fondsen en de marketing binnen een crowdfunding.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd op de kunstacademie is verwachtingsmanagement. Voor het onderhouden van gezonde werkrelaties is het naar mijn mening belangrijk om tolerant naar elkaar toe te zijn. Niet enkel in gedrag, denk hierbij aan het respecteren van grenzen en het communiceren van behoeften -- maar ook in uitingen: er is geen universele waarheid binnen kunst en creativiteit moet veilig toegankelijk zijn om vrij te kunnen ontplooien. Het belangrijkste: don't be too hard on yourself ;) wees tolerant voor het opdoen van zelfkennis.

~

~

Sound Design stage @ West Side Studio & Productie stage @ Talpa Social / Radio538

In 2022 heb ik twee stages gevolgd. Om te beginnen was ik werkzaam als sound designer bij West Side Studio. Dit bedrijf verzorgt audionabewerking voor audiovisuele producten die vertoond worden in zowel de bioscoop als op televisie. Ik heb mijn focus gelegd op een kinderserie voor NPO. Ik werd betrokken bij het ontwerpproces en ik heb een werkomgeving opgezet waarin ik voornamelijk dialoog kon monteren en sferen uitzoeken. Op die manier ben ik bekend geraakt met de software van Avid Pro Tools en Soundminer. Met een passie voor geluid ervaarde ik rust in een storm vol met ontelbare creatieve mogelijkheden; ik leerde hoe experimenteren leidt tot het vrij ontplooien van het artistiek vermogen.

Daarna wilde ik de andere kant van het spectrum bekijken. Ik koos als tweede stage een uitvoerende in plaats van een vormgevende functie. Als junior producer bij Talpa Social kwam de regelneef in mij naar boven. Ik stapte volledig uit mijn comfortzone en mijn organiserend vermogen ontwikkelde zich tot een voor mij ongekende hoogte op 538 Koningsdag. Ik hield mij met name bezig met het managen van props en apparatuur, het preppen van locaties en het begeleiden van artiesten. Mijn corona bubbel spatte uit elkaar en meer en meer kroop ik uit mijn schulp. Zo leerde ik mijn grenzen aan te geven zonder collegialiteit en dienstbaarheid naar anderen uit het oog te verliezen.