Ander maatschappelijk thema

Levens Landschappen

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Algemeen
Levens Landschappen is een doorlopend project (ontstaan september 2020) waar onderzoek word gedaan naar hoe je (herinneringen aan) landschappen kunt vereeuwigen.

Binnen het project word gewerkt met het medium keramiek. Dit is een medium dat enorm dicht bij het landschap staat. Alle elementen van de natuur komen bij dit proces kijken en vormen zo de basis voor Levens Landschappen.


Fase 02
In fase 02 is er dieper ingegaan op het materiaal klei. Tijdens het onderzoek in fase 01 is er gebruik gemaakt van aangekochte klei. Om een landschap nog beter te vereeuwigen is er in fase 02 gebruik gemaakt van gedeeltelijk lokale klei. De lokale klei is gedolven uit landschappen van persoonlijke herinneringen.

Om lokale klei bruikbaar te maken is fase 02 vooral gebruikt om klei te verwerken en te testen. Dit is een omvangrijk proces, waarin geduld van groot belang is.

Ten slotte is de opgedane kennis van fase 01 samengevoegd met het onderzoek van fase 02, waardoor er nieuw werk is gecreerd.

Artist statement

Gaby Jane van Reeuwijk (1997) is een maker die altijd op zoek is
naar de combinatie tussen product en de ruimte. Het liefst werkt
ze met persoonlijke verhalen, die ze op haar eigen manier beeldend
vertaalt. Het proces en onderzoek staan in haar ogen gelijk
aan het eindresultaat van een project. Ze vindt het hierbij erg
belangrijk om gebruik te maken van diverse ambachten, materialen
en technieken, om zo een uniek beeld te vormen.

Ambities

Uiteindelijk lijkt het mij geweldig om als maker/kunstenaar te kunnen leven van het werk dat ik maak. Ondertussen zou ik graag een keer een artist in residence doen en wat meer projecten gericht op materiaal onderzoek.

Geleerd tijdens de studie

In mijn periode aan de HKU heb ik vooral geleerd waar mijn passies liggen, plezier kunnen vinden in het werkveld en een grote persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

- Zimihc Kunstroute: De wijk in!
18 april 2022 t/m 21 mei 2022