The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Lepiota is een stripverhaal over een trotse paddenstoel, van het geslacht Lepiota, die Max, een koppige meid, meeneemt op een avontuur om haar te leren over het rijk van de schimmels. Samen reizen ze door de tijd om te zien wat voor invloed schimmels hebben gehad op het leven op aarde. Hoewel hun reis niet loopt zoals gepland, begint Max toch meer waardering te krijgen voor het schimmelrijk. Met dit verhaal hoop ik ook de lezers anders naar de natuur te laten kijken.

Artist statement

Het werk dat ik maak, is gedreven door fascinatie, vaak door thema's uit de natuur. Daarnaast houden ook meer mysterieuze zaken mij bezig, zoals spiritualiteit en de verbeelding. Als illustrator wil ik een onderwerp helemaal uitpluizen, om het vervolgens op een onverwachte manier weer tot leven te brengen op papier. Ik hou ervan om fantasie en kennis bij elkaar te brengen om mensen enthousiast en nieuwsgierig te maken.

Als ik beelden maak laat ik mij vaak leiden door een realistische vorm. Iets met aandacht natekenen geeft mij nieuwe inzichten en meer respect voor het onderwerp, waarop ik dan mijn eigen interpretaties en fantasie kan loslaten. De aandacht die ik in mijn werk stop is bedoeld om aanstekelijk te werken, zodat de toeschouwers met dezelfde aandacht naar de wereld gaan kijken.

Ambities

Ik hoop de komende tijd veel gekke projecten te doen, met leuke en creatieve mensen. Ik blijf me bezig houden met thema's uit de natuur en de wetenschap. Daarnaast ga ik binnen 5 jaar ook zeker nog een boek illustreren of weer zelf een stripboek maken, hopelijk een die uitgegeven wordt.

Geleerd tijdens de studie

Deze opleiding heeft mij de kans gegeven om me echt verdiepen in illustratie. Ik heb leren omgaan met twijfels en onzekerheden. Uiteindelijk heb ik door mijn passie te volgen, iets gevonden om hard voor te werken; en dat is Illustrator zijn. Want tekenen vind ik eigenlijk het leukste wat je kan doen.

Lepiota, Op pad met een paddenstoel

Lepiota is een stripverhaal over een trotse parasolzwam die Max, een koppige meid, meeneemt op een avontuur om haar te leren over het rijk van de schimmels. Samen reizen ze door de tijd om te zien wat voor invloed schimmels hebben gehad op het leven op aarde. Hoewel hun reis niet loopt zoals gepland, begint Max toch meer waardering te krijgen voor het schimmelrijk. Met dit verhaal hoop ik ook de lezers anders naar de natuur te laten kijken.