Diversiteit en inclusiviteit

Leef Je In!

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Er is nog veel onwetendheid over LHBTIQA+ in Nederland, wat voor onverdraagzaamheid kan zorgen. Uit mijn onderzoek is gebleken dat er weinig of geen educatie wordt gegeven over dit onderwerp op basisscholen. Daarom heb ik: Leef Je In! ontworpen. Dit spel wordt gespeeld in de klas en is gericht op groep 8. Tijdens dit spel moeten de leerlingen op basis van animatiefilmpjes zich proberen in te leven in de personages en zo antwoord geven op de vragen om als eerste bij de finish van het bordspel te komen. Door de kinderen zich in te laten leven in de situatie van een ander, hoop ik meer begrip en kennis mee te geven.

Artist statement

Ik ben een visual vormgever en storyteller die verhalen verteld door animatie, comics, games en boeken. Ik vind het het mooist om de relaties tussen mensen te belichten. De emotionele verandering die relaties kunnen ondergaan vind ik het meest interessante om in beeld te brengen. Deze verhalen breng ik in beeld met fantasierijke/verbeeldende/fictive elementen die niet mogelijk zijn in de werkelijkheid. Mijn persoonlijke doel is dan ook om eigen 2D, 3D animatiefilms, games en boeken te maken waarin ik zulke verhalen kan vertellen.

Ambities

Volgend jaar start ik aan de Game Art opleiding hier op HKU, waar ik hoop mijn skills te kunnen verbeteren op het vlak van games. Daarnaast ga ik opzoek naar een baan waardoor ik het creatieve werkveld meer kan gaan ontdekken.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens deze studie heb ik ontdekt dat ik interesse heb in games. Het is terug te zien in mijn projecten dat ik steeds meer met games ben gaan doen.
De docenten hebben mij ook zeker zelfstandiger gemaakt. Ze hebben mij gestimuleerd om beter na te denken over waarom ik maak, in plaats van wat ik maak.