The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Iedere dag maken we ongeveer 30.000 keuzes. Wat je gaat eten, wat je aandoet. Als tiener gaan veel keuzes over je toekomst. Naast de dagelijkse dingen ontdek je ook wie je bent, waar je goed in bent en wat je wilt. En daarnaast vraagt iedereen steeds: "Wat wil je later worden?"

In mijn afstudeerproject onderzoek ik hoe middelbare scholieren keuzes maken voor hun toekomst. Waar houden ze rekening mee, en wie heeft er invloed op hun overwegingen? Mijn doel is om inzicht te geven in hoe complex het kan zijn om deze keuzes te maken en welke factoren allemaal een rol spelen.
Ik gaf op een middelbare school een workshop om te oefenen met nadenken over je toekomst. Door een beroep te kiezen in de Gouden Eeuw, konden jongeren een keuze maken vanuit hun interesses. Bij hun beschrijving van het beroep werd weer een AI beeld gegenereerd.
Bij het interviewen van jongeren over keuzes maken op de middelbare school, genereerde ik met AI per antwoord direct een afbeelding. Zo konden we zien of het beeld klopte bij het antwoord en zo tot de kern van hun verhalen komen.

Artist statement

Mijn naam is Amber Broers. Gedreven door mijn creativiteit, nieuwsgierigheid en passie voor spel, zet ik me als sociaal designer en onderzoeker in om gedragsverandering te faciliteren.

Mijn werk draait om het verkennen van de raakvlakken tussen creativiteit, technologie en maatschappelijke verandering. Dit doe ik door binnen diverse contexten samen met partners een oplossing te zoeken voor hun uitdagingen, waarbij ik de belangen van alle betrokkenen in het oog houd.

Door het ontwerpen van workshops, spellen of verhalen wil ik mensen op een speelse manier bewust maken van hun gedrag en ze helpen hier op te reflecteren.

Ambities

Na mijn bacheloropleiding wil ik me verder verdiepen in gedragsverandering. Dit ga ik doen door de master Onderwijswetenschappen te volgen. Ik geloof dat deze masteropleiding mij de tools en inzichten zal geven om effectieve en innovatieve oplossingen te ontwerpen.

Hierna hoop ik bij een creatieve studio aan de slag te kunnen. In deze omgeving wil ik mijn passie voor gedragsverandering combineren met creatieve en ontwerpgerichte aanpakken. Mijn doel is om mensen te helpen en impact te maken bij maatschappelijke vraagstukken.

Geleerd tijdens de studie

Een van de belangrijkste dingen die ik tijdens mijn studie heb geleerd, is het omarmen van het onbekende. Een ontwerpproces is soms onzeker, maar dit is vaak juist een belangrijk onderdeel van het proces. De waarde van samen met de doelgroep aan een oplossing werken, is hierbij cruciaal. Door de belangen van alle stakeholders mee te nemen, kunnen we ervoor zorgen dat de oplossing breed gedragen wordt en echt impact maakt. Deze aanpak heeft me geleerd hoe waardevol het is om vanuit verschillende perspectieven te kijken en samen te werken om tot de beste resultaten te komen.

Een goed gesprek met Zeggus!

Met Zeggus ga je op een speelse manier met elkaar in gesprek over wat je vindt van gesprekken in het verleden, heden en toekomst.

Voor waardevolle en succesvolle hulpverlening is het erg belangrijk dat een jongere en een volwassene communiceren over de hulpverlening. Dit helpt namelijk bij de opbouw van de betrokkenheid, een sterke vertrouwensband en de effectiviteit. Want individuele voorkeuren en behoeften verschillen en daarom is het belangrijk om te begrijpen wat voor beiden wel en niet werkt.

In de JongerenGarage werken jonge mensen aan de toekomst van de Jeugdhulp. Een transdisciplinair team bedenkt innovaties die bijdragen aan een utopische vorm van jeugdhulp in de toekomst. We draaien de Garage-manier van werken om, en zetten jongeren in de lead van het ontwerpproces. Coaches van Garage2020 en experts uit het veld ondersteunen de groep in het ontwerpproces.