Zorg en welzijn
Ander thema
Diversiteit en inclusiviteit

Laat je stem horen

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn examenwerk omvat een interactief stembord, geïnspireerd door de vorm van kamerschermen van de Kunst over de Vloer expositie. Het stembord bestaat uit twee delen: een groot bord voor exposities en een kleiner bord voor activiteiten. Gemaakt van stevig, lichtgewicht multiplex, is het ontwerp eenvoudig op te zetten en af te breken, met instructieborden en bakjes voor stemmen. Bezoekers van Kunst over de Vloer kunnen hun mening geven door balletjes in de juiste bakjes te plaatsen, terwijl kaartjes feedback en tips mogelijk maken. Het ontwerp is ergonomisch, met aandacht voor toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid voor alle bezoekers, inclusief rolstoelgebruikers. Door iteratieve testen met verschillende belanghebbenden, zoals ouderen, zorgprofessionals en medestudenten, zijn aanpassingen gemaakt om de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit te verbeteren. Het uiteindelijke ontwerp is een aantrekkelijke en praktische oplossing voor het meten van impact en het verzamelen van waardevolle feedback binnen Club Goud.

Artist statement

Mijn naam is Lot Verburg. In de afgelopen jaren aan de HKU heb ik mij ontwikkeld tot specialist in de combinatie tussen kunst en ouderenzorg. Tijdens mijn afstuderen heb ik mijn kennis uitgebreid en toegespitst op impact meten, wat mij in staat stelt om de effectiviteit van kunstinterventies nauwkeurig te evalueren.

Ambities

Mijn ambitie is om mijn werk in de zorg en de culturele sector te combineren en hier mijn carrière van te maken. Ik wil door middel van kunst en cultuur werken aan maatschappelijke kwesties, zoals het welzijn en de levenskwaliteit van ouderen. Ik hoop dat ik de komende jaren een positieve bijdrage kan leveren aan zowel de culturele als de maatschappelijke sector.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb veel waardevolle theoretische kennis opgedaan en heb me tijdens de studie weten te ontwikkelen tot een ware professional, klaar om het werkveld te betreden.