Ander maatschappelijk thema

Laagdrempeligheid bij de kunstgalerie

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Bij het bezoeken van een kunstgalerie ervaar ik zelf vaak een soort onzichtbare drempel. Ik wil graag binnen de kunst bekijken, maar er is iets wat mij tegenhoud. Soms ligt dat aan het uiterlijk van de galerie of de mensen die daar werkzaam zijn. vanuit gesprekken met andere merkte ik dat ik niet de enige ben met dit probleem. Deze zogenoemde onzichtbare drempel kan voortkomen uit vooroordelen maar ook slechte of nare ervaringen die iemand heeft gehad bij een kunstgalerie. Toch is de galerie wel de moeite waard om te bezoeken, om verschillende redenen. Ik heb daarom een oplossing voor mijn probleem bedacht. Een aantrekkelijk herkenningsteken wat ervoor zorgt dat jonge, beginnende kunstgeïnteresseerden zonder een drempel te voelen een kunstgalerie binnen lopen. Dankzij dit herkenningsteken weet je dat de galerie die je bezoekt laagdrempelig en toegankelijk is. Je bent welkom om alleen te kijken of inspiratie op te doen voor een mogelijke aankoop (in de toekomst).

Artist statement

Mijn werk is uniek omdat het de mogelijkheid biedt om specifiek meer jonge beginnende kunstgeïnteresseerden naar de kunstgalerie te trekken.

Ambities

Mijn grootste ambitie is om te blijven groeien en ontwikkelen op persoonlijk niveau en nieuwe passies te ontdekken.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is om te denken in mogelijkheden en kansen. Klein beginnen is ook beginnen, het hoeft niet allemaal groot en meteen succesvol. Twijfelen en falen is ook niet erg, dat hoort bij je proces en daar leer je weer van. Ik heb meer geleerd over wie ik ben als persoon en heb ik ontdekt waar mijn echte passie ligt.