Ander thema

La Ruta en Als ik later groot ben

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Wanneer de 9-jarige Nora een weekend alleen thuis is met haar oudere zus Elin, wordt ze geconfronteerd met de kwetsbaarheid van volwassenen. De film geeft een kinderlijke blik op de prestatiedruk van het volwassen leven.

Twee jaar nadat Sofía uit Uruguay naar Nederland is geëmigreerd, keert ze terug om haar familie te bezoeken. Ze verwacht dat ze meteen weer in haar oude leven kan stappen, maar dit blijkt anders te zijn. Is dit nog steeds haar thuis, of is haar thuis een vreemde plek geworden?

Artist statement

Als cameraman ben voornamelijk geïnteresseerd in het vertellen van kleine intieme verhalen, die gaan over een groter onderwerp. Hierbij hoort dat ik veel nadenk over hoe een personage kijkt naar de wereld om zich heen. Ik zie mezelf als een generalist omdat ik geloof dat cinematografie dat het verhaal dient, per definitie sterker is dan mooi camerawerk. Een mooie film is minder waard dan een goeie film.

Ambities

Over 5 jaar wil ik als DP internationaal werk kunnen doen in kortfilms, muziekvideo’s en commercials. Ik zie een hele hoop mogelijkheden om projecten te doen overal in Europa, maar ook nog verder dan dat. Ik hoop op dat moment selectief te kunnen zijn in welke projecten ik aanneem. Als ik persoonlijke affiniteit heb met een verhaal, kan ik het onderwerp dichter naar me toe trekken en me dieper verdiepen in de visie op visueel gebied.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd om als cameraman altijd eerst vanuit een persoonlijk oogpunt te kijken naar een verhaal en concept. Door een verhaal op jezelf te betrekken kom je dichter bij de kern van wat het gevoel is dat je beeld gaat hebben, zowel op filmniveau als op scène- en shotniveau. Ook al ben ik afgestudeerd als cameraman, kan ik dankzij de brede opleiding ook goed conceptueel meepraten met een concept, wat mij helpt om de juiste cinematografie voor het project te kiezen. Uiteraard is dit een ontwikkeling die nog lang niet is afgelopen. Ik heb pas het topje van de ijsberg gevonden en ik weet zeker dat ik dit in mijn verdere carrière nog heel vaak van gedachten ga veranderen over dit onderwerp, maar de start is gemaakt.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Cinesud - In gesprek met Job van Helden: https://cinesud.nl/nieuws/2023/in-gesprek-met-job-van-helden

Roze filmdagen filmfestival selection - Houvast

Nacht van de korte film selection- Houvast