Ander thema
Zorg en welzijn

La Ruta & De Bode

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
La Ruta: Two years after having migrated from Uruguay to the Netherlands, Sofía returns to her hometown to visit her family, expecting to jump right into her old life again. The reality of what she encounters is very different, as Sofía realizes that things have changed. Is this place still her home, or did her home turn into a strange place?

De Bode: Een zonderlinge postbode leest tersluiks andermans brieven, waarna hem vervolgens het gevoel bekruipt dat hij zelf wordt beloerd.
Teaser La Ruta

Artist statement

Dit jaar heb ik twee afstudeerfilms geproduceerd genaamd "La Ruta" en "De Bode". Voor mijn afstudeeronderzoek heb ik met veel producenten gesproken waaruit bleek dat er "meer durf" nodig is in de Nederlandse filmindustrie en dat heb ik met mijn afstudeerfilms geprobeerd te bereiken. Zo is La Ruta een internationale productie gefilmd in Uruguay met een postproductie in de Verenigde Staten. En De Bode is een periode film die een ode brengt aan het klassieke film maken in een neo-noir design. Via mijn werk probeer ik de lat van de Nederlandse filmindustrie te verhogen door risico's te nemen.

Ambities

Ik hoop over vijf jaar werkzaam te zijn bij een productiebedrijf waarin ik de rol mag vervullen als creative producer van fictie films en series.

Geleerd tijdens de studie

Je leert het meeste door te doen. Door verschillende dingen uit te proberen wat veelal gepaard gaat met falen, maar hier leer je het meeste van. Zo begon ik deze opleiding met het idee om regisseur te worden maar ben ik erachter gekomen dat productie op dit moment in mijn leven veel beter bij mij past door het zelf op te zoeken.