The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
‘La Ruta’ is gebaseerd op mijn eigen ervaring en gevoelens die naar boven zijn gekomen tijdens het terugkeren naar het land waar ik ben opgegroeid: Uruguay.

De film vertelt het verhaal van Sofía, die twee jaar na dat ze uit Uruguay is geëmigreerd, voor het eerst terugkomt op bezoek bij haar familie. Ze arriveert met de verwachting dat ze meteen weer haar oude leven zal oppakken. Echter treft ze een heel andere realiteit, wanneer ze door begint te krijgen dat er veel is veranderd. Is deze plek nog steeds haar thuis, of is haar thuis een vreemde plek geworden?

De film speelt zich af tijdens de eerste 24 uur van haar terugkomst. Een dag die zij als een rollercoaster van emoties ervaart en haar een belangrijke boodschap zal leren.

Op de oppervlakte vertelt deze film een verhaal over iemand die geëmigreerd is en weer terugkomt, maar in de kern gaat het over thuiskomen en verandering. Deze film is niet alleen voor mensen die geëmigreerd zijn, maar voor iedereen voor wie hun thuis dicht bij hun hart ligt.
Teaser van film afstudeerfilm 'La Ruta'

Artist statement

De wereld is klein, maar toch lijkt het vaak alsof we ver van elkaar staan. Door middel van mijn werk probeer ik mensen uit verschillende geografische plekken met elkaar te verbinden. Mensen van verschillende afkomst, religie of politieke voorkeur hebben allemaal dezelfde menselijke emoties. Deze emoties zijn altijd de kern van mijn werk: films over kleine en persoonlijke verhalen, die op een visuele manier het onderliggende universele gevoel overbrengen. Dit is hoe ik met de wereld communiceer.

Ambitions

Ik ga als freelance regisseur werken aan zowel commerciële projecten als fictie en docu films. Ik ga het werk voor klanten combineren met mijn eigen projecten. Over 5 jaar ben ik begonnen aan mijn eerste feature film en heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en leuke projecten gedraaid op verschillende plekken op de wereld.

Learned during the studies

Ik heb geleerd dat het altijd goed is om te luisteren naar anderen, maar het belangrijkste is om altijd dicht bij jezelf te blijven. Ik heb veel in me wat ik kan gebruiken om mooi werk te maken en de HKU heeft mij geleerd dit naar buiten te halen.

List of publications / exhibitions / prices / concerts / shows etc.

MINOS (2022), fictie kortefilm - Regisseur
LA RUTA (2023), fictie kortefilm - Schrijver en Regisseur

Verbintenis met de arena

Tijdens Presearch ben ik gaan onderzoeken hoe ik door middel van cinematografie en sound de kijker kan verbinden met een arena waar hij/zij nog nooit is geweest.