Zorg en welzijn

Kunst op Recept 3052853

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dit kunstwerk is ontstaan uit de fascinatie voor herhalingen en patronen. De keuze van het materiaal zijn pil-capsules, vanwege hun bijzondere vorm, transparantie en kleurvariatie. Het verwerken van dit kwetsbare materiaal vereist aandacht, precisie en detail.

Door grote hoeveelheden capsules te sorteren op kleur en te rangschikken in een wiskundig patroon, ontstaat er een opvallend mozaïek dat van dichtbij herkenbaar is als pil-capsules. Het doel van het ontwerp was om de meditatieve uitwerking van herhalingen en patronen over te brengen op de toeschouwer en om de inspanning en tijd die in het ontwerp zijn gestoken te waarderen.

De titel 'Kunst op recept' is een knipoog naar het voorschrijven van pillen door een dokter, waarbij in dit geval het kunstwerk een recept biedt voor rust en ontspanning zonder medicatie. Het unieke nummer op het recept vertegenwoordigt de exclusiviteit van het werk. In totaal zijn er 19.707 pil-capsules één voor één in dit ontwerp geregen en verwerkt.

Artist statement

Als designer ben ik altijd op zoek naar manieren om creativiteit te integreren in alle aspecten van mijn werk. Ik ben Carmen Bosch en ik werk in alle facetten van het vak, met een focus op ruimtelijke vormgeving en interieurdesign.

Mijn werk richt zich niet alleen op interieurarchitectuur, maar ook op het ontwerpen van voorwerpen en het gebruik van kleur en andere aspecten binnen design. Mijn ontwerpen zijn herkenbaar door de repeterende patronen en herhalingen die ik vaak gebruik. Ik ben zeer gedisciplineerd en geduldig, wat mij helpt om mijn creatieve visie uit te werken tot in het kleinste detail.

Ambities

Door mijn creatieve ontwerpen wil ik een positieve impact hebben op de manier waarop mensen hun omgeving ervaren en waarderen. Ik streef ernaar om grenzen te doorbreken en nieuwe perspectieven te bieden, zodat mensen worden aangemoedigd om buiten hun comfort zone te treden en de wereld om hen heen op een andere manier te verkennen.

Geleerd tijdens de studie

Een belangrijk aspect wat ik geleerd heb is om altijd trouw te blijven aan jezelf, want zodra je die innerlijke kracht hebt ontdekt, zul je in staat zijn om vanuit je passie te creëren en dit over te brengen aan anderen.