Ander thema

Kon Minder

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Kon Minder is een romantische, komische, kleurrijke, muzikale hybride korte film (zowel docu als fictiefilm) over de schoonheid van het dagelijkse leven van Groningers. Portretten als schilderijtjes laten het verloop van een doodgewone vrijdag zien. In deze film zit geen drama. Dat is namelijk helemaal niet Gronings. Alles gaat gewoon zoals het gaat. En dat alles is prachtig, rustgevend en prima zoals het is. Zoals een echte Grunniger zou zeggen: ‘Kon minder’.

Artist statement

Oog voor de kleine dingen in het leven maakt gelukkig. Als metamodernist heb ik tegelijkertijd een voorliefde voor het uitgezoomd kijken naar de mens en diens verhalen. Ik zoek graag naar de romantiek en humor in onze nietigheid. Ik vind dat een interessant spanningsveld. Iedereen kloot maar wat aan, en dat is prachtig en leuk. Zelfspot, dankbaarheid en een liefdevolle knipoog.

Ik ben Fleur Nonnekes (1997), een filmmaker, regisseur en creative producer met heel veel verschillende interesses en een drive om te maken. Ik maak korte films, videoclips, documentaires en/of fictie gecombineerd (hybride). Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe vormen van film. Laten we iets nieuws doen!
Daarnaast houd ik mij in het dagelijks leven bezig met muziek en poëzie en bezoek ik zo af en toe het theater en open mics. Ik word enthousiast van nieuw of nog onontdekt talent.
Ik ga graag samenwerkingen aan en krijg energie van de matchmaking die plaatsvindt zowel in casting als in de crew. Er bestaat geen beter gevoel dan samen met een toffe crew een prachtig product op te leveren. Let's roll!

Ambities

Ik wil werkzaam zijn als creative director en producer. Het liefst op goed filmisch niveau, maar ik zie mezelf ook als goede beeldadviseur en regisseur voor andere media-uitingen en bedrijven.

Geleerd tijdens de studie

Hoe je een boodschap goed dicht kan timmeren. Daarmee bedoel ik dat je tot in detail weet wat de bedoeling is van je vertelling en vaak ook hoé je dat wilt vertellen. Een waterdicht filmplan kunnen schrijven is een skill die ik voor de rest van mijn leven kan blijven inzetten.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

RTV Noord

Leve het Geven