Diversiteit en inclusiviteit

KMSKA LAAT vrouwen zien

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn eindexamenwerk heb ik in samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen een ontwerp-oplossing bedacht op de vraag: ‘‘Hoe kan het KMSKA de bewustwording rondom vrouwen in de kunstgeschiedenis vergroten, zodat hun huidige doelgroep vanuit een nieuw perspectief naar de kunst kan kijken?’’

Het antwoord was een evenement vol activiteiten organiseren waarbij vrouwen in het licht werden gezet. Daarnaast heb ik een campagne video gemaakt om mensen aan te sporen om ook hun perspectieven te verbreden en naar het evenement te komen!

Artist statement

Sinds jaar 1 van K&E ben ik al bezig met het belichten van vrouwen. Eeuwenlang zijn ze achtergesteld, het is nu de tijd om hen te laten shinen!

Ambities

Ik leef liever met de dag moet ik zeggen, van plannen krijg ik stress, maar ik hoop dat ik dan toch wel een master in het buitenland heb gedaan en wellicht werk bij het Tate Modern museum in Londen als curator ;).

Geleerd tijdens de studie

Mijn Exchange in Dublin en stage in Antwerpen waren super coole ervaringen! Mijzelf twee keer in het diepe gooien en toch maar weer weten dat ik dat gewoon kan. In het buitenland heb ik ook super waardevolle contacten opgedaan. Heel dankbaar dat ik dit via de HKU heb kunnen doen!