Ander thema

King King

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
'Koning Koning', de almachtige 'Koning der koningen', is wanhopig verliefd geworden op 'Eleonora'. Hij doet er alles aan om haar voor zich te winnen, natuurlijk doet hij dit op zijn eigen bijzondere manier.
Het verhaal is ontstaan ​​uit een avond verhalen vertellen tussen mij en een vriendin. Ik bedacht willekeurig het personage van een koning die hij zichzelf 'Koning Koning' noemde. Vanaf dit punt ontwikkelde het verhaal zich op allerlei manieren, maar wat altijd bleef was het karakter van de koning. En dus maakte ik hem het centrale personage in mijn afstudeerfilm.
Ultra korte teaser van 'Koning Koning'.

Artist statement

Voor mij is er niets fascinerender dan het tot leven brengen van, wat voorheen nog niet bestond. Al van jongs af aan was ik bezig met het creëren van werelden en verhalen. Voor mij is animatie het perfecte medium om die fantasieën tot leven te brengen met als enige limiet mijn begaafdheid in tekenen. Ik specialiseer dan ook in 2d animatie omdat het voor mij eindeloze mogelijkheden biedt. Ik vind het belangrijk dat ik mij blijf ontwikkelen in het ambacht, maar ook dat animatie zich blijft ontwikkelen als meer dan alleen kinderfilms.

Ambities

Ik hoop over vijf jaar een animatiestudio te hebben opgericht met mijn vrienden. En met mijn beste vriendin een televisieprogramma te pitchen/maken. Mijn ultieme droom is om regisseur te worden voor lange en korte animatie films en mijn eigen verhalen te kunnen vertellen.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik geleerd heb is het verdedigen van mijn ideeën, of ik nou gelijk had of niet. Iets wat je snel leert op de kunstacademie is dat niet iedereen hetzelfde wil of dezelfde creatieve normen en waarden heeft. Al helemaal met betrekking tot de docenten. Er wordt vaak gesproken over leren omgaan met feedback. En naast leren openstaan voor kritiek vind ik het net zo belangrijk om te leren je visie te verdedigen. Ik heb vaak genoeg gemerkt, wanneer ik goed beredeneer, waarom ik bepaalde creatieve keuzes heb gemaakt. Dat ik mensen met totaal verschillende creatieve uitgangspunten wel weet te overtuigen. Leren luisteren naar feedback betekent ook leren wanneer niet te luisteren naar feedback.

Presearch1 - Verhaal structuur sprookjes

Als een voorafgaand onderzoek heb ik verhaal structuren van sprookjes onderzocht.

Jan-tienus en Miranda

Jan-Tienus en Miranda is een kinderprogramma ontwikkeld door Emma Dorren en Daan Mac Gillavry. Het Gaat over twee beste vrienden die samen elke week nieuwe dingen leren en uitproberen. Momenteel bevind het project zich in de ontwikkelingsfase