Zorg en welzijn

Kind Aan Zee

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Op 7 juli speelt Igor met zijn 17-koppig collectief op het podium van Wilde Weide in Kraggenburg. Hij zal daar zijn debuutalbum presenteren in zijn favoriete vorm, maar ook nieuw werk presenteren van zijn aankomende album (incl. gastartiesten!). In zijn debuutalbum spreekt hij de verloren adolescent in je aan, die niet goed weet of er nog wel plek is voor speelsheid in deze nieuwe fase. In zijn nieuwe album spreekt hij over de magie, de eenzaamheid en de ruwe randjes van de nacht. Verwacht symfonische kracht, recht rakende verhalen, huilende strijkers, ruwe beats en moshpits.

Artist statement

De 23-jarige producer, zanger en rapper Igor maakt een volstrekt uniek geluid binnen de Nederlandstalige muziekwereld. In zijn studio ontmoeten hiphop, jazz, klassiek, soul en kleinkunst elkaar tot een verrassend jasje. De muziek zit vol catchy hooks, onverwachtse beatswitches, een mix van samples en live-instrumenten en poëtisch-expressieve raps. Live zet hij deze tracks om tot een energieke show met zijn zeventien-koppig ensemble van strijkers, saxofoons, dwarsfluit, backing vocals, bassist, toetsenist, drummer, percussionist en sampler.

Ambities

Ik zou heel graag doorontwikkelen als wereldbouwer, en elke plaat en show weer een stuk dieper in het totaalconcept duiken. Om zo een dynamische ervaring te bouwen waarmee we op eigen locatie, festivalpodia en poppodia mensen mee kunnen nemen in de wereld van de plaat. Door middel van vrije speelvormen, interactieve showelementen, modulaire decorproductie, styling en een sterke visuele identiteit in online aanwezigheid en een eigen kledinglijn.

Geleerd tijdens de studie

Voor mij is het belangrijkste wat ik heb meegenomen een gigantisch artistiek referentiekader. Ik heb talloze albums en performances mogen beluisteren en analyseren, en geleerd om verschillende esthetieken in te stappen. Om er vervolgens iets van mee te nemen dat bij me blijft kleven. En vooral heb ik geleerd te verwoorden wat het precies is dat me fascineert aan een stuk, en geleerd welke theorie en ambacht erachter zit om zoiets te realiseren. Hierdoor ben ik in de positie gekomen, waarin ik me dagelijks met super-musici mag omgeven, wiens ideeën ik mag cureren tot kleurvolle werken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Kind Aan Zee (debuutalbum) in de media:
- vier uit vijf sterren in de NRC
- vier uit vijf sterren in de volkskrant
- interview in de volkskrant
- interview voor 3voor12
- review op OOR.nl

Radio/TV (2023-2024)
- Khalid & Sophie
- 3FM Livebox
- Spijkers Met Koppen (Radio 2)

Favoriete shows (2023-2024)
- Into The Great Wide Open
- Wildeburg
- Wilde Weide
- Le Guess Who?
- Melkweg
- TivoliVredenburg (Cloud Nine)
- Ruigoord
- De Helling