Zorg en welzijn

kanker zooi

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In 2021 kreeg mijn partner te horen dat hij kanker had, hij was toen net 22 jaar. Kanker op deze jonge leeftijd brengt erg veel zorgen met zich mee, zoals je toekomst en je werk. Toen hij weer wilde gaan werken, dacht hij ‘doe ik wel ff’. Op die uitspraak is hij nog teruggekomen, omdat re-integratie niet zo makkelijk en snel is als je als jong persoon denkt en omdat te maken hebt met allerlei regels en wetten, waar je niets vanaf weet.

Aan de hand van deze ervaring ben ik op zoek gegaan naar meer mensen die dit hebben meegemaakt. Verkeerde verwachtingen door missende informatie is een van de grootste problemen die men ervaart tijdens hun re-integratie.
Door middel van ervaringen van de doelgroep, onderzoek en aanvullende kennis van experts kwam ik al snel tot de conclusie dat een informatievoorziening dé oplossing zou zijn voor dit probleem.

Het handboek voor re-integratie na kanker is een bundeling van alle informatie die iemand nodig heeft, wanneer zij willen re-integreren. Doordat alle informatie in het handboek te vinden is en deze speciaal is geschreven voor mensen met kanker, kunnen de verwachting realistisch gesteld worden en hoop ik men meer regie te kunnen geven tijdens hun re-integratie. Je hebt namelijk al genoeg aan je hoofd door kanker en de bijbehorende behandelingen.
Beeld: FIFort Foundation
Beeld: FIFort Foundation
Beeld: FIFort Foundation

Artist statement

Midden 20, in de bloei van je leven. Een kankerdiagnose, die je planning abrupt overhoop gooit. En nu…?!
Na je behandelingen weer aan het werk gaan, maar keihard tegen de muur genaamd ‘re-integratietraject’ aanlopen. Re-integratie is al moeilijk genoeg, laat staan wanneer je brein de dons van kanker nog moet verwerken. Dit moet toch makkelijker kunnen?

Als KE-professional kijk ik met zowel een zakelijke als creatieve blik naar vraagstukken en zoek ik naar verbindingen die anderen niet zien, waardoor ik vaak tot andere conclusies kom dan degenen uit het veld waarin ik mij begeef. Zo ontstaan er vernieuwende oplossingen, speciaal ontworpen voor de doelgroep.

Ambities

Na mijn afstuderen wil ik het handboek verder ontwikkelen, in samenwerking met een mooie organisatie. Zodat ik over een paar jaar vol overtuiging kan zeggen dat ik al talloze mensen heb kunnen helpen met het makkelijker maken van hun re-integratie na kanker.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn vijf jaar bij Kunst en Economie heb ik geleerd dat je altijd moet doen waar je enthousiast van wordt en waar je hart ligt. Dit maakt dat de dingen ook altijd leuker zijn om te doen.
Daarnaast heeft deze studie mij goed op weg geholpen voor mijn professionele carrière, door kennis in marketing, economie en als ondernemer.