Duurzaamheid en circulariteit

Kampina: De Ai-nimatie

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het natuurgebied de Kampina in Noord-Brabant staat centraal in mijn project "Kampina: De Ai-nimatie". Mijn project is een geanimeerde video met invloeden van kunstmatige intelligentie, die het verhaal van de Kampina zal vertellen. De video bevat de volgende 5 onderwerpen: De oorsprong, flora en fauna, kenmerken, menselijke impact in de vorm van het stikstof probleem en de toekomst van het gebied. De boodschap van de video is dat we goed voor dit gebied moeten zorgen, zodat toekomstige generaties hier nog lang van mogen genieten. De zeven-en-een-half minuten durende video bevat een voice-over en geluidseffecten, ingesproken door boswachter Frans Kapteijns (@boswachterfrans). De video en audio is ervoor gemaakt om geprojecteerd te worden op diverse natuurlijke ondergronden zoals boomstammen, struiken en bladeren.

Artist statement

Als creatief maker wil ik mijn ontwerpvaardigheden inzetten om de wereld om mij heen te verbeteren. Ik ben leergierig en altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Conceptueel denken is een van mijn sterke punten, gericht op grafische vormgeving met invloeden van technieken als AI en film. Ik ben goed in plannen en organiseren, wat voor mij belangrijk is bij het realiseren van projecten. Mijn doel is om mijn kwaliteiten te gebruiken om de wereld te veranderen en te verbeteren.

Ambities

Een mooi doel dat ik over 5 jaar zou willen bereiken is het uitgevoerd hebben van meerdere impactvolle projecten waarbij ik mijn kwaliteiten in heb kunnen zetten om de maatschappij een beetje mooier te maken. Ik wil mijn creatieve vaardigheden verder ontwikkelen door het volgen van nieuwe opleidingen en cursussen en deze kennis toepassen in mijn werk. Ik wil blijven groeien in conceptueel denken, en hierbij mijn kwaliteiten (zoals grafische vormgeving en technieken zoals AI en film) blijven inzetten, samen met de nieuwe kennis die ik gedurende die afgelopen 5 jaar heb opgedaan.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik tijdens deze studie heb opgedaan is technische kennis. Aan het begin van deze opleiding had ik al wel ervaring met het maken van mooie beelden, maar wilde ik graag meer weten over de technische kant hiervan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan AR,VR, AI en het werken met bepaalde apparatuur zoals beamers. Gedurende de studie heb ik veel over deze specifieke onderwerpen geleerd, hier zal ik dan ook veel aan hebben voor in mijn toekomst. Pluspunt: Ik vind het ook nog eens heel erg leuk om mee te werken!