Ander thema

KabouterLore

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor mijn afstudeerproject heb ik als game artist een player character design gemaakt waarmee ik de Nederlandse kabouter weer interessant probeer te maken voor een jong volwassen publiek. Dit design heb ik in 3D uitgewerkt en zal te spelen zijn in de context van een grimmige kabouter game.
Vroege concept art
De eerste reeks kabouter thumbnails
De tweede reeks kabouter thumbnails
Kleur variaties op het kabouter design

Artist statement

Ik ben een 4e jaars Game Art student aan de HKU. Ik ben 24 jaar oud en heb altijd interesse gehad in het maken van concept art, met als voorkeur: character design. Daar ligt dan ook mijn specialisatie, al heb ik de laatste tijd veel andere dingen geleerd, zoals: vfx, modelling, rigging en animatie. Hierdoor ben ik ook gedeeltelijk een general artist geworden.

In het algemeen heb ik een passie voor kleur, vorm en beweging. Met een simpele kleurverandering kan ik veel verschillende soorten emoties uiten. En met vormtaal kan ik gewenste kenmerken toevoegen (zoals een puntige driehoek om gevaar uit te drukken). In mijn werk probeer ik deze te combineren om een bepaald gevoel of emotie bij de gebruiker op te wekken en een verhaal te vertellen. Zo streef ik erna om mensen aan het denken te krijgen en nieuwe perspectieven te delen.

Als laatst streef ik ernaar om een gevoel van beweging in mijn kunst te verwerken om het werk echt tot leven te brengen. En dan heb ik het niet persé over echt bewegend beeld, maar bijvoorbeeld ook over beelden met een suggestie van beweging en hoe de kijker's ogen door het werk begeleidt worden.

Ambities

Op dit moment werk ik aan het opbouwen van mijn portfolio. Ik leer te spelen met kleuren en vormen om impactvolle, verhalende ontwerpen te maken. Ik werk aan mijn anatomie, omdat ik het gevoel heb dat ik op dat vlak tekortschiet. Dit alles om te ontdekken wat voor soort concept artist ik wil gaan worden.
Over vijf jaar hoop ik als algemeen concept artist te werken in de game industrie. Ik hoop dan te werken voor een bedrijf dat mijn passie deelt voor het brengen van nieuwe perspectieven en het vertellen van verhalen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik de breedte van game art geleerd en hoe alles samenkomt om een spel te maken. Het belangrijkste hieruit is samenwerking: Om een ècht goed spel te maken heb je bepaalde expertisen nodig. Hiervoor komen verschillende mensen samen met verschillende manieren van denken. Om deze mengpot naar een goed product te leiden is communicatie van groot belang, en daarvoor moet iedereen zich veilig voelen om hun mening en ideeën voort te brengen. Geen vraag is een slechte vraag, zolang het maar de bal laat rollen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Op mijn itch.io (https://dragonrutger.itch.io/) zijn een aantal projecten te zien waar ik aan heb gewerkt, maar het meest is te zien op mijn Instagram en Artstation.
Ik heb onder andere:
- Een aantal keer meegedaan aan de global game jam (zie 'The Knowhere Express', 'Cabin Menders' en 'Delivering Freedom')
- Ik heb meerdere groepsprojecten afgerond zoals 'Metanoia' en 'Road to Valadrian' en heb Gerard Godard Taets van Amerongen geanimeerd in de 'Follow a Story' conceptuele demo voor Landhuis Oud Amelisweerd.
- Ik heb stage gelopen bij NeonOrigins Gamestudio en heb daar studenten begeleidt en geholpen met het project waar ze nu aan werken.