Ander thema

KabouterLore

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
KabouterLore gaat over een onderwerp wat de meeste in Nederland kennen, maar niet veel verstand over hebben. Het gaat namelijk over kabouters. Het doel van het team was om kabouters weer relevant te maken. We hebben daarom gewerkt aan een 3D stealth survival game met gebruik van Unreal. Hierin heb ik als technical artist meegeholpen door onderzoek te doen naar VFX en stealth mechanics. Het was mijn persoonlijke doel om te onderzoeken hoe ik visueel, met effecten, duidelijk informatie naar de speler over kan brengen om het mogelijk te maken om van A naar B te komen.

In het spel speel je zelf als een kabouter die net zijn huis heeft verloren. Terwijl hij probeert de vluchten ligt er gevaar op de loer. De grote kat die zijn huis heeft vernield loopt rond en is op zoek naar de kabouter.

Artist statement

Mijn specialisatie ligt tussen het vlak van kunst en techniek in. De term is beter bekend als "Technical Artist". Hierbij kun je denken aan het helpen van beide de programmeurs en artiesten in een team om te zorgen dat het proces soepel verloopt. Ook het maken van effecten en het opzetten van een animatie rig valt onder dit vlak.

Ambities

Momenteel ben ik nog zoekende waar ik precies wil zijn over 5 jaar. Mijn ambities zitten op meerdere plekken momenteel wat het moeilijk maakt om te specialiseren. Mijn doel is mezelf meer te ontwikkelen om uit te vinden waar mijn passie vooral ligt.

Geleerd tijdens de studie

De laatste paar jaar heb ik een goed gevoel ontwikkeld over op wat voor manier van werken het beste bij mij past. De studie liep niet altijd even gemakkelijk, wat me de uitdaging gaf om te reflecteren op wat voor manier voor mij fijn is om te werken en hoe ik dat kan combineren met verwachtingen.