Ander maatschappelijk thema

Jopen craft culture events

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het speciaalbiermerk Jopen wil een brug slaan tussen de craft van bieren en de craft van creatieve makers binnen de wereld van craft culture, dat gaat gedaan worden met craft culture events.

Voor het merk Jopen is het eerste craft culture event opgezet in samenwerking met kunstcentrum 37PK. Tijdens de craft culture events is ook een merkactivatie aanwezig, die speciaal voor Jopen ontworpen is. Deze merkactivatie sluit aan bij de waarden van craft culture. Zodat Jopen in de toekomst nog meer craft culture events kan organiseren is een bidbook opgesteld met de evenementenrichtlijnen.
Dit is het opgesteld bidbook, waarmee Jopen toekomstige craft culture events op de juiste wijze kan uitvoeren.

Artist statement

Ik kan de zakelijke onderdelen van een project tot in de puntjes uitvoeren. Denk hierbij aan de planning, organisatie en financiën van bijvoorbeeld een evenement. Daarnaast is het voor mij juist ook belangrijk om hierbij nieuwe en onverwachte combinaties te maken. Op deze manier kan ik mijn creatieve ei kwijt in sectoren die misschien niet altijd realiseren dat zij dit nodig hebben.

Door de combinatie van het functionele en het creatieve dat in mij zit, kan ik nieuwe en verrassende ideeën bedenken. Binnen deze ideeën maak ik graag gebruik van aspecten uit het leven die mij opvallen. Omdat ik graag met anderen samenwerk ben ik vaak te vinden in teams. Ik doe mijn hele leven al aan teamsporten en verder vind ik het ook op de werkvloer belangrijk om samen met anderen een prestatie neer te kunnen zetten. Daarnaast ga ik graag op zoek naar nieuwe verbindingen die mensen niet altijd meteen zelf zouden maken.

Ambities

In de toekomst wil ik ontzettend graag aan de slag gaan als brandmanager. Het liefst doe ik dit in de wereld van alcoholische merken. Ik vind het fascinerend hoe biermerken in de basis bijvoorbeeld hetzelfde product kunnen verkopen en zich tegelijkertijd toch totaal anders kunnen positioneren. Hier komt de kracht van een branding, marketing en storytelling bij kijken. Daar wil ik mij in de toekomst mee bezig gaan houden. Om ook bij grotere merken aan de slag te kunnen gaan, wil ik eerst nog de Master International Management doen. Ik wil op internationaal vlak aan het werk gaan voor een biermerk en daar komt deze Master goed bij van pas. Als brandmanager kan ik mijn creatieve ei kwijt en tegelijkertijd ben je als brandmanager bezig met onderdelen als de planning, financiën en organisatie van het merk. Mijn kennis van de studie en de focus op eventmanagement zullen mij daar goed bij gaan helpen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie Kunst & Economie heb ik geleerd dat je niet hoeft te kiezen tussen een creatieve ‘out of the box’ oplossing en een correcte zakelijke oplossing. Deze twee onderdelen kunnen zeer goed samengaan. Zoals Daniek H. Pink aangeeft in zijn boek ‘A whole new mind’ moeten we de rationele linkerhelft van ons brein juist verbinden met de creatieve rechterhelft. Op deze manier kan je tot de beste oplossingen komen. Ik denk dat dit in de basis is waar kunst & economie voor staat. Projecten, ideeën en oplossingen moeten niet alleen logisch zijn, maar je moet ook waarde kunnen creëren op een passende manier.