Diversiteit en inclusiviteit

Jongeren Op Weg Naar Kunst

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Jongeren zonder een museumkaart, die niet naar een kunstacademie gaan of geen directe connecties met kunstliefhebbers hebben, ervaren veel drempels om kunstinstellingen te bezoeken. Er zijn zeker wel jongeren binnen deze groep die een interesse hebben in kunst, in welke vorm dan ook. MU Eindhoven ervaart deze drempel ook bij hun bezoekers. Zij zijn een Hybrid Art House die exposities opzetten waarin een samenkomst van technologie en kunst wordt gecreëerd. Met behulp van de Design Thinking methode heb ik een advies geschreven aan MU wat te lezen is in dit verslag.

Artist statement

In mijn werk vind ik het belangrijk dat alles een groter doel heeft, dat er een een waarde in zit en ik de wereld een stukje mooier mag maken.

Ambities

Over vijf jaar zou ik een baan willen die me energie geeft. Mijn droom is om zelf tentoonstellingen vorm te geven en om een breed netwerk van creatieven op te bouwen.

Geleerd tijdens de studie

Na een jaar Graphic Design studeren en een door covid iets verpest tussenjaar kwam ik op de HKU terecht. Na twee jaar lessen over economie, recht, cultuurbeleid, kunstgeschiedenis en creatieve processen koos ik om me een half jaar te storten op beeldende kunst en een half jaar op de filmindustrie. Ik volgde een minor kunstgeschiedenis en liep stage bij een filmproducent. In mijn afstudeerjaar heb ik gekozen mij passie achterna gegaan. Voor een kunstinstelling in Eindhoven schreef ik een advies. Vier leerzame jaren waarin ik mezelf, de wereld om me heen en het vakgebied beter heb leren kennen.