Ander thema

jij mag het huis bewegen

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Hoe ga je om met een diep verlangen naar een plek die niet meer van jou is? Deze installatie is een visueel tastbare vertaling van het omgaan met verlies. Ik ben opzoek gegaan naar een manier hoe ik kan omgaan met heimwee naar het huis waar ik geboren ben. Binnen dit onderzoek heb ik het verlangen naar wat er niet meer is kunnen omzetten naar waarderen wat er ooit was. Zo ben ik er achter gekomen dat niet het huis zelf, maar juist het gevoel wat het huis mij gaf het belangrijkste is wat over blijft. Daar kan ik nu troost uit halen. Dat gevoel wil ik tastbaar maken in dit werk.

Artist statement

Mijn werk ontstaat altijd vanuit gevoel, voor mij brengt dit de waarde binnen een project. Ik blijf steeds opzoek naar manieren om een bepaald gevoel vorm te geven. Gevoelens zijn abstract en kunnen door iedereen anders ervaren worden, wat ik eindeloos interessant vind. Ik vind het belangrijk dat we deze ervaringen kunnen delen en ik hoop door middel van mijn werk deze gesprekken te openen.

Ambities

Ik hoop dat ik in de toekomst nog beter mijn plek in het werkveld heb leren kennen, om zo een community om me heen te bouwen van makers die zich in maak- of denkstijl aansluiten bij mijn eigen visie. Ik denk dat leren van (de ervaring van) gelijkgezinden voor mij een enorm waardevolle manier is om mijn kennis te verbreden. Ook zou ik op een later punt graag zelf mijn passie en kennis over willen brengen op een nieuwe generatie makers.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb vooral geleerd om bij mijn visie van wat ik wil maken te blijven. Tijdens deze studie ben ik mezelf blijven uitdagen door de opdrachten naar mijn eigen hand te zetten. Ik merkte daarin dat ik steeds verder weg dreef van wat gezien word als traditioneel grafisch ontwerp. Ik wilde buiten deze grenzen verkennen, en gelukkig heb ik daar alle ruimte voor gekregen. Ik heb daarin kunnen ontdekken dat mijn grafische skills beter tot hun recht komen in een setting die niet perse traditioneel grafisch is, zoals bijvoorbeeld installatie of video. Zo ontstaat er een ruimte waarin mijn grafische blik aanwezig is op een manier die bij mij past.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2022: Ik haat typografie - Academie Galerie, (groepsexpositie)
2023: zwemmen met je ogen dicht - Vogelfrei, (groepsexpositie)
2023: A little bit like the soul - Hotel Maria Kapel, assistent van Sijben Rosa
2023: Oma - Melly, assistent van Sijben Rosa