Duurzaamheid en circulariteit

(JE)ZELF GENAAID

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Kleding is iets heel gewoons, we kleden ons er elke dag mee aan en weer uit. Het is dan ook heel gewoon dat we nieuwe kleding kopen en weer weggooien. Echter kopen we tegenwoordig steeds meer kleding, meer dan we nodig hebben. We zijn ons niet meer bewust van het waardevolle product, maar zien het als een wegwerpproduct.

Door bewustwording te creëren kunnen we ervoor zorgen dat ons consumptie gedrag verminderd. Met als resultaat een duurzamere kledingkast en mode-industrie. Deze bewustwording willen we creëren onder de doelgroep van 15 t/m 18 jaar. Hoe? Door een uitdagend lespakket waar de deelnemer wordt uitgedaagd om creatief te kijken naar overgebleven stof, en hier iets nieuws van te maken. Ook zullen zij worden uitgedaagd om verder te kijken dan het maken van het kledingstuk. Zij zullen een eigen bewustwording campagne creëren en op hun eigen manier leeftijdsgenoten (en anderen) informeren over de relatie van kleding tot duurzaamheid.

Artist statement

Mijn werk trekt de kijker aan door de opvallende kleuren en de interessante webachtige vorm. Het maakt de kijker nieuwsgierig. Eenmaal betrokken bij het werk, wordt de kijker uitgedaagd om kritisch naar haar eigen consumptiegedrag te kijken en hier uiteindelijk een actie aan te verbinden.

Ambities

In de komende vijf jaar wil ik mijzelf verder ontwikkelen als professional in het modewerkveld. Graag ontwikkel ik mijzelf op het gebied van marketing en duurzame productontwikkeling.

Over vijf jaar zie ik mijzelf binnen een bestaand modebedrijf op een functie die mij uitdaagt creatief, probleemoplossend en opend minded te zijn.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie ben ik uitgedaagd om buiten mijn comfort zone te gaan. Ik heb geleerd om verder te kijken dan oplossingen die binnen handbereik liggen, alles is hierbij mogelijk. Ook heb ik geleerd om mijn creativiteit in te zetten op meerdere vlakken. Niet alleen het creëren van concepten en het oplossen van problemen, maar ook op organisatorisch vlak. Ik heb geleerd hoe ik mijzelf als manager kan bewegen binnen een project en een project succesvol kan afronden. Ik ben tijdens mijn studie erachter gekomen dat ik een echte duizendpoot ben die op veel vlakken aan de slag kan. De studie heeft mij een mooie basis gegeven voor mijn toekomstige werk carrière, in welk werkveld dan ook.