Zorg en welzijn

Je bent wat je eet

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het tekort aan sociale cohesie is op verschillende plekken in Nederland een probleem en zo ook in Overvecht. Ik heb onderzoek gedaan naar hoe deze sociale cohesie te stimuleren is, heb meegeholpen met het organiseren van een feest in de buurt en heb uiteindelijk met een kunstenaar een infographic ontworpen.

Deze infographic is een stappenplan die enkel dmv illustraties bewoners moet informeren over het doen van een subsidieaanvraag voor het zelf initiëren van projecten in de wijk. Dit met als doel bewoners in Overvecht kennis te laten maken met het Initiatievenfonds en te informeren over wat er allemaal mogelijk is. Door middel van de illustraties begrijpt iedere bewoner hoe het stappenplan werkt, ook de bewoners die de Nederlandse taal niet (goed) beheersen.

Binnen deze infographic stimuleren we bewoners een initiatief te ondernemen dat kunst en/of cultureel getint is. Dit omdat kunst en cultuur een verbindende rol kan spelen bij het verbinden van mensen.

Artist statement

Ik heb binnen mijn studie Kunst en Economie mijn kwaliteiten als organisator goed kunnen inzetten. Het maken van lijstjes, overzicht creëren in chaos en samenwerken met anderen: ik ga er goed op.

Ambities

In de toekomst hoop ik een baan te vinden waarbinnen ik veel kan regelen en organiseren, samenwerk met een hecht en gezellig team en creativiteit een rol speelt. Of dit in de vorm is van productie(assistent), projectmanager, in de marketing of wedding planner, ik heb nog geen idee!

Geleerd tijdens de studie

De opleiding Kunst en Economie heeft me opgeleid als ondernemer, manager en verbinder binnen de unieke combinatie om de economische wereld met de creatieve wereld te koppelen. Kunst kan in vele aspecten toegevoegde waarde hebben en andere oplossingen bieden dan die voor de hand liggend zijn.