Diversiteit en inclusiviteit

It's all about following your path.

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

'And We have created above you seven paths, and We are never unmindful of creation.'

23:17


Mijn kunstwerk is geïnspireerd door de verzen in de Quran en mijn eigen ervaring als kunststudent. Ik geloof dat we zelf onze weg moeten vinden en ons pad moeten kiezen. Net zoals de Quran ons vertelt over de zeven paden die boven ons zijn ontworpen, weerspiegelt mijn kunstwerk deze diepgaande boodschap en nodigt het uit tot zelfreflectie.

Het hart van de zeven paden is te vinden in de spiegel, waar mensen naar zichzelf kunnen kijken en een kraal kunnen vinden die bij hen past. Deze kraal symboliseert hun persoonlijke pad. Ik nodig de toeschouwers uit om hun eigen pad te kiezen en het te bewandelen, en om hun spoor achter te laten als een teken van hun groei en ontwikkeling.

De Quran geeft ons handvaten, maar uiteindelijk zijn wij de ontwerpers van onszelf. Mijn kunstwerk is een herinnering dat we de keuze hebben om ons eigen pad te volgen en ons unieke spoor achter te laten. Het is een uitnodiging om onze ware essentie te ontdekken en anderen te inspireren om hetzelfde te doen.

Artist statement

Mijn creatieve reis wordt gedreven door de diepgewortelde behoefte om verandering teweeg te brengen en mensen de mogelijkheid te geven om elkaar op een positieve en respectvolle manier te zien. Als iemand die altijd als buitenstaander werd beschouwd, zowel binnen de kunstwereld als daarbuiten, vanwege mijn eigen keuzes en mijn islamitische achtergrond, streef ik ernaar om een open deur te creëren voor toekomstige dromers.

In mijn werk streef ik ernaar om ruimtes te vullen, mensen samen te brengen en krachtige boodschappen over te brengen. Mijn islamitische achtergrond en spiritualiteit zijn bronnen van inspiratie en beïnvloeden mijn creatieve proces op diepgaande wijze. Ik put uit de rijke tradities, waarden en symboliek van mijn geloof om betekenis en diepgang te geven aan mijn artistieke expressie.

Ik geloof dat creativiteit de kracht heeft om bruggen te slaan tussen diverse achtergronden en ervaringen. Door middel van mijn creatieve uitingen en met de waarde van mijn islamitische achtergrond als leidraad, nodig ik mensen uit om met elkaar in gesprek te gaan, ongeacht hun geloofsovertuiging. Ik wil een ruimte creëren waarin respectvolle dialogen en begrip tussen verschillende culturen en religies kunnen gedijen.

Mijn creatieve proces omvat het onderzoeken van de intersectionaliteit tussen mijn islamitische identiteit en andere aspecten van mijn persoonlijkheid. Ik wil mensen aanmoedigen om de schoonheid en diversiteit van de islam te ontdekken en te waarderen, en om vooroordelen en stereotypen te doorbreken.

Door mijn werk hoop ik een positieve verandering teweeg te brengen in de samenleving, waarbij ik mensen inspireer om naar elkaar te luisteren, wederzijds begrip op te bouwen en vooroordelen te overwinnen. Ik wil bijdragen aan een wereld waarin gezien worden niet langer pijn doet, maar juist verrijkend is, en waarin culturele en religieuze diversiteit als een kracht wordt omarmd. Mijn creatieve uitdrukking is mijn manier om die visie te realiseren en een uitnodiging voor anderen om zich bij mij aan te sluiten in dit streven naar een meer inclusieve en empathische wereld.

Ambities

In de komende 5 jaar wil ik als kunstenaar en docent/educator mijn kunstwereld verbreden en een positieve verandering teweegbrengen. Mijn focus ligt op het delen van mijn kunst met de samenleving en het aanbieden van creativiteit aan lagere niveaus op het vmbo en mbo.

Ik wil ruimtes vullen met mijn kunstwerken, mensen verbinden en krachtige boodschappen overbrengen. Als docent/educator wil ik interactieve workshops en educatieve programma's organiseren om jongeren te inspireren en hun artistieke stem te ontwikkelen.

Mijn doel is om een inclusieve en dynamische kunstwereld te creëren waarin alle jongeren, ongeacht hun onderwijsniveau, hun creatieve potentieel kunnen ontdekken. Ik geloof dat door het delen van mijn kunst en het bieden van toegankelijke kunsteducatie, ik een blijvende impact kan hebben op het zelfvertrouwen en de expressievaardigheden van jongeren.

Ik ben vastberaden om mijn doelen te bereiken en bij te dragen aan een samenleving waarin creativiteit als waardevol wordt erkend, ongeacht het onderwijsniveau.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd om te durven creëren, mijn werk te delen en er volledig achter te staan. Ik heb geleerd om mijn fascinaties met anderen te delen en een impact op hen te maken. De ervaringen die ik op de HKU heb opgedaan, hebben me geholpen om sterker te worden en mezelf als maker en docent meer waarde toe te kennen.

Dankzij mijn tijd op de HKU heb ik geleerd om mijn artistieke stem te ontwikkelen en mijn unieke perspectief te omarmen. Ik heb geleerd om buiten mijn comfortzone te stappen, nieuwe technieken en benaderingen te verkennen en mezelf uit te dagen. Deze ervaringen hebben me geholpen om als kunstenaar te groeien en mijn creatieve potentieel te ontdekken.

Daarnaast heb ik ook waardevolle vaardigheden ontwikkeld als docent/educator. Ik heb geleerd hoe ik inspirerende en betekenisvolle workshops en educatieve programma's kan ontwerpen. Ik heb geleerd hoe ik jongeren kan aanmoedigen om hun eigen artistieke expressie te vinden en hen te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun creatieve zelfvertrouwen.

Mijn tijd op de HKU heeft me niet alleen artistiek en professioneel gevormd, maar ook persoonlijk. Ik heb geleerd om mijn eigen stem te laten horen, mijn ideeën en visies serieus te nemen en trots te zijn op mijn werk. Ik ben gegroeid als individu en ben nu vastbesloten om mijn passie voor kunst en educatie voort te zetten en anderen te inspireren en te begeleiden op hun eigen creatieve reis.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

033fotostad Rietveldpaviljoen Amersfoort 2023 - '7EVEN'

Stadsklooster Utrecht 2023 - 'Zelfstrijd'

Streetiftar Centrum Amsterdam 2023 - 'Discriminatie' 

HKU puberexpo 2022 - 'Je ogen hebben je bedrogen'

Honours-student 2023