Ander maatschappelijk thema
Inclusie en diversiteit

IRIS

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Als kind werd er regelmatig aan mij gevraagd: “Iris, waarom heb jij geen vader?” Voor mij een vreemde vraag. Dat ik werd opgevoed door twee moeders en dat ik mijn vader bijna nooit zag, beschouwde ik als de normaalste zaak van de wereld.

In de animatiefilm IRIS, vertel ik mijn ontstaansverhaal. Het verhaal waar ik altijd al zo veel vragen over krijg. Ik neem je mee in de zoektocht van mijn moeders, die in de jaren '90 op zoek gingen naar een man die hun wens in vervulling kon brengen. In de film belicht ik de toevalligheden en gebeurtenissen in hun leven die leiden tot de beslissingen die zijn genomen. En die beslissingen leiden tot een nieuw leven, mijn leven.

Artist statement

Als ik naar de wereld kijk, zie ik verhalen. Als ik mijn ogen sluit, komen deze tot leven. Deze verhalen zijn echt, persoonlijk en uit het leven gegrepen. Ik deel wat ik meemaak en hoe ik de wereld ervaar. Dit vertaal ik in animaties en illustraties. Ik hou van kleur, speelsheid en sprekende karakters. Ik geloof dat persoonlijke verhalen veel kracht dragen en voor herkenning en verbintenis zorgen.

Ambities

Ik hoop dat ik een inspiratie voor mensen kan zijn. Door het blijven delen van persoonlijke verhalen en mijn visie op de wereld. Daarnaast wil ik deze verhalen blijven maken in mijn levendige, kleurrijke illustratiestijl.

Geleerd tijdens de studie

Om te blijven experimenteren, mezelf ontwikkelen en connecten met andere mensen.