Ander thema

Intuition

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn werkstuk is een fase in de zoektocht naar de perfecte vorm, die beweging, elegantie, gevoel en intuïtie combineert. Is de perfecte vorm ooit te vinden, of is perfectie een illusie? De zoektocht gaat door. Intuïtief werken is de sleutel: regels loslaten, nieuwe regels bedenken en weer loslaten, dichter bij jezelf komen: de waardevolle opbrengst van het proces. Wat is jouw proces als je mijn werkstuk ontmoet?

Artist statement

Timo is gespecialiseerd in het creëren van unieke kunstobjecten, die opvallen door hun elegantie en subtiele lijnenspel. Daarbij zet hij zijn ervaring als meubelmaker in om de kracht van ambacht te combineren met kunstzinnig design, dat als doel heeft om schoonheid en beweging over te brengen. In het lijnenspel van zijn objecten vertaalt Timo zijn kijk op de wereld, maar wil daarbij het publiek niet sturen in de verbeelding. Zijn objecten zijn bedoeld om te prikkelen: het gaat met name om het gevoel dat wordt losgemaakt.

Ambities

Timo heeft over vijf jaar zijn eigen studio. Hij creëert unieke objecten die de verbeelding prikkelen en het hart weten te raken van het publiek. Dit combineert hij met zijn passie voor het bouwen van gitaren, wat hij voort blijft zetten naast zijn werk als kunstenaar. Elke gitaar die Timo bouwt, is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een prachtige klank met een uniek design.

Geleerd tijdens de studie

Toen Timo aan de studie begon, was hij getraind als meubelmaker. In dit vak speelde met name de ambacht de hoofdrol. De opleiding aan het HKU heeft eraan bijgedragen, dat de ambacht werd verrijkt met een kunstzinnige kijk. Timo ontdekte dat creativiteit zich op veel verschillende manieren kan uiten, wat zijn kijk heeft veranderd op design. Hij heeft ruimer leren denken: in plaats van op de traditionele ambachtelijke manier te werken, heeft hij geleerd, dat regels niet bindend hoeven te zijn in design en dat een intuïtieve manier van werken even waardevol is als de ambacht zelf. De waarde van de ambacht blijft wel overeind staan, vanwege de schat aan kennis en vaardigheden die het ambacht oplevert.