Ander thema

Innerlijk landschap

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ik zucht een paar keer diep, het waait nu zacht in mij.

In mijn afstudeerproject verbeeld en beschrijf ik innerlijke vergezichten en onderhuidse weefsels. Ik wil laten zien dat de natuur niet alleen een landschap om ons heen is, maar ook een deel van onszelf. Onze aderen zijn als rivieren, onze adem is als de wind. De draden van de kosmos weven alles aan elkaar. Kunnen we weer contact maken met onze binnenwereld, om ons van daaruit te verbinden met de wereld om ons heen?

Artist statement

De natuur is een bron van inspiratie voor mij. Ik wandel graag langs de rivier, om mijn gedachten te laten waaien en ideeën te laten landen. In mijn werk onderzoek ik hoe we ons als mens op een dieper niveau kunnen verbinden met de natuur. Ook vertraging en verstilling zijn onderwerpen waar ik mee bezig ben. Ik vind het mooi om het gevoelsleven te verbeelden en doorkijkjes te geven in binnenwerelden. Het liefste werk ik met analoge technieken. Ik vind het fijn om zo intuïtief mogelijk te werken, mijn ingevingen te vertalen in beeld, zonder die te bewerken of te analyseren. Ik laat mijn werk graag organisch ontstaan en vind het mooi als beelden een tactiliteit hebben. De kleuren en grillige vormen die me in de natuur inspireren, wil ik ook zichtbaar maken in mijn werk.

Ambities

Vijf jaar vooruit kijken voelt voor mij heel abstract. Ik weet welke richting ik op wil, maar ik probeer open te staan voor hoe het zich zal ontvouwen en welke vorm het aanneemt. Mijn verlangen is om via mijn werk de verbinding met onze eigen natuur te stimuleren, en van daaruit met de wereld om ons heen. Ik hoop dat ik de komende jaren aan diverse projecten mag werken die hieraan bijdragen. Ik houd van poëzie en mooie verhalen, van groot en klein werk en van interacties met muziek en met tekst. Het lijkt me inspirerend om samenwerkingen aan te gaan met bijvoorbeeld biologen of geologen, om kunst en natuur met elkaar te verbinden.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik tijdens mijn studie heb geleerd, is om helder te krijgen wat ik wil vertellen en verbeelden. Ook heb ik geleerd om hierin trouw te blijven aan mezelf, in plaats van me te laten leiden door de meningen om me heen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2023 · LekArt Air · Artist in residence
2023 · Crafts Academy - Crafts Council Nederland · Dutch Design Week · groepsexpositie
2023 · Ambacht in beweging | Moving craft · De Grafische Werkplaats Amsterdam · solo-expositie
2023 · Meanderen · DOK in OPEN · groepsexpositie
2022 · Katoendrukken verbeeld in patronen · De Katoendrukkerij · solo-expositie