Artistieke prestatie

Back and Forth

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Onze dagelijkse twijfels maken we in ons hoofd vaak groter dan dat ze eigenlijk zijn, waardoor we door de bomen het bos niet meer zien. We raken het overzicht kwijt en proberen in de chaos structuur en regelmaat aan te brengen door mogelijke oplossingen te bedenken, aan te passen, en weer te schrappen, terwijl we vaak onbewust het antwoord eigenlijk al weten.

Voor mijn afstudeer project maakte ik een reeks schuifspelen van verschillende afmetingen. Deze vormen, samen met andere autonome werken, de basis voor mijn installatie.
De schuifspelen laten doen geloven dat er een coherent beeld samengesteld kan worden, terwijl het beeld in werkelijkheid uiteindelijk nooit volledig kloppend zal kunnen zijn. Op deze manier wil ik twijfel voelbaar maken, door mensen zelf met de onoplosbare puzzels te laten spelen.

Artist statement

In mijn werk verbeeld ik vaak gedachten en gevoelens. Deze bestaan alleen in ons lichaam en geest en hebben hierbuiten geen vaste vorm, wat mij alle ruimte geeft hier wel een vorm voor te vinden en deze te visualiseren. Om mijn werken tot leven te brengen gebruik ik vaak inkt en werk ik het liefst in zwart wit om de focus zo veel mogelijk op de inhoud en de vormentaal van het beeld te houden.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik aan het werk te zijn als zelfstandig kunstenaar, met hier en daar wat klussen binnen de grafisch ontwerp en illustratie wereld. Ik werk het aller prettigst als ik volledige vrijheid heb tijdens het maken, en hoop door middel van veel samenwerkingen, muurschilderingen, exposities en klussen hier later volledig mijn brood mee te kunnen verdienen.

Geleerd tijdens de studie

Ik ben tijdens het studeren een stuk meer te weten gekomen over waar precies mijn eigen interesses liggen en wat de beste werkmethodes voor mij zijn.
Zo ben ik erachter gekomen hoe fijn ik het vind binnen een project alle creatieve vrijheid te hebben, en ik niet veel duidelijkheid van de docenten of een opdracht nodig heb om zelf met mijn ideeën aan de slag te gaan. Mijn werk is vaak wat abstracter en leent zich ook niet altijd goed voor editorial illustration, waar ook mijn ambitie niet meer ligt.
Ik ben heel dankbaar voor de begeleiding van de docenten die ik tijdens de opleiding heb gekregen, maar sta te popelen om hierna nog meer te leren, zowel in de grafisch ontwerp als de autonome kunstwereld.