Diversiteit en inclusiviteit

in mijn nachtmerrie droeg ik een jurk

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
"in mijn nachtmerrie droeg ik een jurk" is een werk over de ingewikkeldheid van genderidentiteit en de maatschappelijk gecreëerde hokjes. Met daarin een persoonlijke zoektocht naar zelfacceptatie als vrouw die geen jurken wil dragen. Voor een laatste keer pak ik mijn jurk uit de kast om er daarna voorgoed afscheid van te nemen.

Artist statement

Als grafisch ontwerper staat het vertellen van maatschappelijke verhalen centraal in mijn werk. Ik wil werk maken waarin mensen zich gezien voelen en herkenning kunnen vinden. Per project zoek ik naar een passende uitwerking binnen materiaal en medium. Daarin ligt de kwetsbaarheid in het minimale, mij het beste.

Ambities

Na mijn opleiding wil ik het grafisch werkveld in bij een ontwerpbureau, zodat ik samen met een team creatieve mensen verder kan werken aan maatschappelijke verhalen en herkenning. Op deze manier wil ik mijn eigen kennis verbreden door te leren van anderen en samen door te groeien tot een sterk team.


Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie aan de HKU ben ik op persoonlijk gebied heel erg gegroeid. Ik heb mezelf als mens beter leren kennen en daardoor weet ik wat ik als ontwerper wil maken. Een verhaal vertellen, waardoor iemand zich gezien voelt, is mijn uitgangspunt. Binnen de HKU heb ik veel kunnen experimenteren met materialen en technieken, zodat ik daarbinnen nu binnen een project diverse keuzes kan maken, wat het beste werkt.


Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

AG, Mind Your Language 2023
AG, De Verdieping 2022