Ander thema

In een grijs Gebied

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In Een Grijs Gebied is een portret van de omgeving van Tata Steel. Ik vertel over de omgeving door een visuele vertaling van anekdotes en verhalen van omwonenden, bezoekers en werknemers. Zij hebben net als ik een band met deze plek en wellicht ook ieder hen eigen innerlijke conflict over deze omgeving. Welke afwegingen maak je als je hier blijft wonen? Deze mensen zijn niet tegen het bedrijf zoals vroeger, ze bevinden zich eerder in een grijs gebied met verdeelde meningen. Het is een poëtische visuele reportage over de verbondenheid van mensen met deze omgeving.

Artist statement

Als illustrator vind ik inspiratie op het snijvlak van verbeelding en werkelijkheid, waar de grenzen tussen het bekende en het onbekende vervagen. Mijn creatieve reis wordt gevoed door een diepe passie voor de boeiende wereld van risodruk, de grenzeloze mogelijkheden van sciencefiction thema's en de suggestieve kracht van poëtische expressie.
ik verken alternatieve realiteiten en dystopische landschappen. Sciencefiction biedt een rijke schakering aan mogelijkheden, nodigt me uit te speculeren over de toekomst, en ons heden in vraag te stellen. Het is door deze lens dat ik mijn verhalen vormgeef, door momenten vast te leggen die zweven tussen het buitengewone en het alledaagse, waar de draden van het onbekende zich verweven met ons dagelijks leven.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik gelukkig te zijn met wat ik doe, ongeacht wat voor werk ik doe. Als ik maar werken kan maken wat ik wil maken.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd in mijn tijd op de kunstacademie is dat ik me kan verdiepen in elk onderwerp wat mij fascineert en daar mijn eigen illustratieve hand voor kan inzetten.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Exposities
2022 – Stripdagen in de nieuwe vide, Haarlem
2022 – 900 jaar stadsrechten in de Domkerk, Utrecht