Ander thema

In De Schaduw Van De Dag

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Wanneer de meeste mensen slapen, ontvouwt zich een hele andere wereld om te ontdekken. In het donker van de nacht verandert de manier waarop wij de wereld en onze realiteit beleven. De nacht biedt ons de ruimte om los te komen van het dagelijkse leven, een speelveld waar de regels van de dag niet gelden. De nacht is losser, eerlijker, en ongefilterd. In de duisternis wordt ons zicht beperkt, maar onze visie op de realiteit wordt juist verbreed. Schimmen en silhouetten prikkelen onze verbeelding, onthullen geheimen en inspireren ons tot nieuwe inzichten. Stap in deze mystieke wereld en ontdek hoe de nacht onze zintuigen verscherpt en onze dromen tot leven brengt.

Artist statement

Als intuïtieve maker creëer ik werk dat de grenzen van het alledaagse overstijgt en de verbeelding uitdaagt. Mijn kunst put uit de natuur, de eigenaardigheden van het leven en de diepten van dromen, resulterend in fantastische en surrealistische sferen vol levendige kleuren. Elk werk is een uitnodiging om een wereld binnen te stappen waar het absurde en het buitengewoonlijke samenkomen, en waar de verbeelding vrij spel heeft.

Ik streef ernaar om kijkers te inspireren en te verwonderen, hen mee te nemen op een visuele reis die zowel vertrouwd als vervreemdend is. Door het gebruik van onverwachte combinaties en speelse elementen wil ik mensen uit hun dagelijkse routine halen en hen laten nadenken over de oneindige mogelijkheden van de menselijke geest. Mijn werk is een viering van het ongewone, en een ontdekkingsreis naar de schoonheid van het absurde.

Ambities

Over 5 jaar wil ik onder andere freestyle ski’s, bierlabels, skateboards, en visuele identiteit voor grotere festivals gedaan hebben. Het lijkt mij tof om meer werk te maken wat tastbaar en fysiek is, in plaats van posters die soms zelfs alleen voor online gebruikt worden. Verder wil ik me professioneel hebben opgesteld in het werkveld.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn tijd op de HKU heb ik inzichten gekregen in zowel de rol als illustrator als mezelf. De HKU heeft niet alleen deuren geopend om mijn technische vaardigheden als illustrator te ontwikkelen, maar ook om te groeien als persoon.

Een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd, is om het mezelf niet te moeilijk te maken en op mezelf te vertrouwen. In een creatief proces is het gemakkelijk om te verdwalen in perfectionisme en twijfel, maar ik heb ontdekt dat het erg belangrijk is om op tijd knopen door te hakken en beslissingen te nemen. Piekeren helpt niet, het leidt alleen tot vertraging, en voor je het weet, zit je ineens zes jaar op de HKU. Haha

Door te leren vertrouwen op mijn instincten en sneller keuzes te maken, heb ik ontdekt dat ik niet alleen efficiënter kan werken, maar ook authentieker. Deze aanpak zorgt ervoor dat ik dichter bij mezelf sta, en wie ik ben als maker, wat best wel cruciaal is voor een illustrator.