Diversiteit en inclusiviteit

... in Amsterdam

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Welkom bij mijn project: … In Amsterdam.

Wat gebeurt er als je in de stad rondloopt en een keer goed om je heen kijkt. Wat of wie valt je dan op? Neem een dag in Amsterdam, hoe ziet dat eruit?

Met dit project laat ik een normale dag voor mij in Amsterdam zien. Wie en wat ik tegenkom. Vanuit momenten die ik heb meegemaakt visualiseer ik mijn herinneringen van een dag in Amsterdam en hoe ik die dag in Amsterdam heb beleefd.

Elke dag lopen er duizenden mensen die hun eigen leven hebben en voor een reden naar het centrum gaan. Mensen die je voor een moment ziet en die je je niet meer zult herinneren. Elk persoon creëert een leven in de stad, dat mij een warm gevoel laat geven over de stad, waardoor ik die momenten wil vastleggen om te herinneren.

Het zijn de mensen die charme geven aan de stad en dat mag gehighlight worden.

Artist statement

Hi, ik ben Sonam Narain, een autonome kunstenaar gevestigd in Nederland.

Ik ben een kunstenaar die portretschilderijen maakt. In mijn portretschilderijen wil ik een gevoel van natuurlijkheid overbrengen, om een echt moment van een individu vast te leggen. Mensen voor mij laten poseren voelt kunstmatig, daarom ga ik er graag op uit om snapshots te maken en ruwe momenten vast te leggen. Deze ruwe momenten worden uiteindelijk mijn schilderijen.

Mijn grootste fascinatie zijn mensen. Het maken van portretten herinnert me eraan dat we niet alleen op deze wereld zijn. Sommige dingen die ons allemaal menselijk maken zijn ervaringen en herinneringen. Een portret is meer dan alleen een weerspiegeling van ons uiterlijk, het is een manier om deze ervaringen en herinneringen vast te leggen, een manier om het moment opnieuw te beleven.

De portretten die ik maak zijn voor mij een memoir. Ze zijn een verzameling waar ik naar kan kijken om herinneringen te herinneren die vaak vergeten worden.

Ambitions

De komende tijd zou ik willen spenderen om mezelf als kunstenaar verder te ontwikkelen. Ik hoop om op een hogere platform te komen om mezelf internationaal te kunnen presenteren.

Learned during the studies

Tijdens mijn studie heb ik geleerd dat informatie niet alleen in tekst hoeft te staan, maar ook op creative manieren te vinden is

List of publications / exhibitions / prices / concerts / shows etc.

Je kan mijn werk bekijken op instagram: @sonamnarain