Diversiteit en inclusiviteit

Impactvol jeugdtheater

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Over de hele wereld kampen we momenteel met polarisatie tussen verschillende groepen mensen. Ook is er afkeer tegen de LHBTIQ+ gemeenschap. Jeugdtheatergezelschappen houden zich bezig met inclusieve thema's in hun voorstellingen en willen graag aan kinderen tonen dat je mag zijn wie je wil zij. Omdat jeugdtheatergezelschappen vaak op scholen spelen en zich bezig houden met educatie zorgt dit soms voor problemen en ophef bij ouders. In samenwerking met jeugdtheatergezelschap Dear T, onderzocht ik waar dit probleem vandaan komt en hoe je als gezelschap hiermee om zou moeten gaan. Want theater/kunst is juist een middel dat empathie bij elkaar kan opwekken en mensen kan verbinden.

Artist statement

Als KE student ben ik mij gaan specialiseren in het theaterwerkveld. Ik heb een combinatiestage (educatie, productie, PR) gelopen bij een van de bekendste muziektheatergezelschappen van Nederland: Orkater. Daarnaast werk ik bij Internationaal Theater Amsterdam. Door mijn ervaring voor en achter de schermen heb ik kennis van de kunstenaar zelf maar heb ik ook een bredere organisatorische blik. Ik ben sociaal en communicatief sterk waardoor ik als kunst en economie afgestudeerde goed tot mijn recht kom.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik een mooie combinatie te hebben gevonden door zowel mijn creativiteit en organisatorische kant beide in te kunnen zetten in een baan (of apart). Ik zou het leuk vinden om de jeugd enthousiast te maken voor theater/kunst in mijn werk of het adviseren van (jonge) kunstenaars. Daarnaast hoop ik dat ik mij over vijf jaar op creatief niveau nog meer heb doorontwikkeld, zo lijkt het me leuk om grafisch sterker te worden zodat ik dit ook weer kan inzetten in een baan. Ik ben altijd een manusje van alles geweest maar de educatie bij een theatergezelschap lijkt mij leuk. Een carrière in het buitenland sluit ik ook niet uit, ik wil al langere tijd naar Gent of Antwerpen maar ik zie mezelf ook nog wel een creatieve B&B in Zuid Europa opzetten!

Geleerd tijdens de studie

Ontzettend veel! Een 4-jarige studie is een reis van zelfontwikkeling. De naam van de opleiding 'Kunst en Economie', mijn eigen doorzettingsvermogen en het durven inzetten van mijn sociale skills hebben mij al een hele hoop gebracht in het veld. Ik was vroeger een 0 op het gebied van cijfertjes maar door hard te werken heb ik financieel management met een 8 af kunnen ronden. Ik heb geleerd dat als ik mezelf blijf het gewoon goed is. Op zakelijk vlak heb ik tijdens mijn stage heel veel geleerd, hoe is het om als manager een overview te hebben, hoe kan je dingen organiseren en hoe zit het werkveld in elkaar en hoe geef je goed je grens aan als het allemaal even teveel wordt. Ik heb aan deze opleiding helemaal mijn eigen draai gegeven en daar ben ik trots op.