Diversiteit en inclusiviteit
Ander thema

Impact

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dewi volgt twee queer vrienden en activisten uit Rotterdam, Sam (die/hun) en Lee (zij/hun). Deze vrienden doen bijna alles samen. Ze willen de wereld om hun heen verbeteren. Van zorgen voor de natuur als hoveniers tot weekenden met protesten, en late avonden waar ze queer artiesten bezoeken. Met zoveel onrecht in de wereld waar ze voor willen vechten, hoe zorgen ze voor hun eigen welzijn? Ga mee in de turbulente wereld van Sam en Lee die ze tegemoet gaan met een flinke dosis humor en vastberadenheid.

Artist statement

Mijn grootste fascinatie ligt bij feministische en queer-gerelateerde onderwerpen zoals bijvoorbeeld activisme, gender en seksualiteit. Dit zijn thema’s die mij persoonlijk ook aangaan. Daarnaast merk ik dat queer personen in media nog erg onder gerepresenteerd zijn en daar wil ik graag verandering in brengen.

Ik kan documentaires gebruiken om de werelden van echte mensen te laten zien en te laten voelen. Hierdoor kan ik aan een breder publiek termen als “queer” en “non-binair” een gezicht geven.

Voor “Impact” heb ik de regie en het camerawerk op me genomen. Voor deze documentaire ben ik de wereld van queer activisme ingedoken omdat ik zelf meer activistisch wilde zijn. Daarnaast zag ik dat activisten in het algemeen vaak een negatieve naam hebben. Ik wilde in de film uitzoeken wat de drijfveer is om activist te zijn en hoe dat zich verhoudt tot de queer identiteit.

Ambities

Na deze studie ga ik de master Gender Studies aan de Universiteit Utrecht doen. Hiermee wil ik meer kennis over feminisme maar ook bijvoorbeeld critical race theory opdoen. Met deze studie wil ik mijn theoretische kennis en creatieve kant combineren door bijvoorbeeld research te gaan doen voor films of andere media.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik bij de HKU geleerd heb is leren te verwoorden wat je wilt maken en waarom. “Wie ben ik als maker?” is een vraag die je oneindig vaak tegenkomt tijdens de studie, waarvan mijn antwoord ook elk jaar veranderde. Er is veel ruimte voor experimentatie. Niet alleen voor de soort film die je wilt maken maar ook voor welke rol je in de crew vervult.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Hokjes (2022), geselecteerd en vertoond tijdens Queer Filmfestival Utrecht, augustus 2022
Hokjes (2022), geselecteerd voor ZaanPride festival, juni 2023