Ander thema

Illustration and Visual development

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Visual development projecten waarbij ik laat zien hoe ik verschillende projecten aanpak, waarom ik bepaalde stilistische keuzes maak en wat mijn illustratie skills zijn. Ik laat zien hoe ik mijn interesses in stijl, kleur en thematiek toepas in beeld vorm. De projecten representeren aan wat voor soort werk ik graag na het afstuderen zou willen werken.
Verschillende bakkerij schetsen voor interieur en exterieur.
Karakter schetsen voor een bakkerij eigenaar voor de kook game 'Kabouter café'

Artist statement

Mijn naam is Aiko Graven en ik ben illustrator en visual developer. Ik maak illustraties voor kinderboeken en visual development / concept art voor games en animatie. Mijn focus ligt op kleurrijke en vrolijke beelden met een positieve boodschap.

Ik illustreer met name graag dieren en rijke omgevingen die een verhaal vertellen. In mijn werk verwerk ik graag veel details. Kinderboeken met grote illustraties met veel details inspireerden me als kind enorm. Ik kon er dan wel uren naar kijken en helemaal verdwalen in mijn fantasie. Dit gevoel wil ik graag ook in mijn illustraties terugbrengen.

Als je meer van mijn werk wilt zien kun je me vinden via mijn website:
www.aikograven.com
Of je kunt me vinden op social media met de naam @ aikograven

Heb je interesse om met me samen te werken? Neem dan contact met me op via email: aikoillustrations@gmail.com

Ambities

Mijn ambitie is om meer samenwerkingen aan te gaan, om kinderboeken te illustreren en visual development werk binnen de game en animatie industrie te mogen maken. Ik zou graag parttime bij een bedrijf en parttime als freelancer willen werken. Zo hoop ik beide kanten van de industrie te kunnen zien.
Mijn droomproject op dit moment is om als freelancer visual development illustraties te maken voor een indie-game.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens deze opleiding is het voor mij duidelijk geworden hoe belangrijk en fijn ik samenwerken vind. Een groot gedeelte van de eerste twee jaar op de HKU hebben we thuis moeten spenderen wegens Covid. Het contact met klasgenootjes was hierdoor schaars en ik merkte toen pas echt hoe graag ik met anderen samenwerkte. Gelukkig pakten we waar kon de mogelijkheid om samen iets te maken. Met name tijdens ons afstudeerjaar is dit goed gelukt. Zo konden we elkaars ideeën versterken, skills combineren en van elkaar leren. Ik heb echt enorm veel van mijn klasgenootjes geleerd en wil na het afstuderen graag met mensen blijven samenwerken om samen mooie projecten te mogen maken en veel van elkaar te blijven leren.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Gepubliceerde kinderboeken:
Lieve Lies, iedereen is bijzonder | ISBN: 978 90 448 4398 9 | In samenwerking met Clavis uitgeverij en Joni Bosch | Publicatiedatum: 22 augustus 2022
Lieve Lies maakt herfstsoep | ISBN: 978 90 448 4728 4 | In samenwerking met Clavis uitgeverij en Joni Bosch | Publicatiedatum: augustus 2023