Ander maatschappelijk thema

Illuminate Illusion

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In Illuminate Illusion dreigt het illusiontenduo Devlin & Jodie Dean na jaren van succes en voorspoed voorgoed van elkaar vervreemd te raken. Terwijl vuurwerkfonteinen verbluffend exploderen en kettingzagen verraderlijk zwieren, scheren realiteit en fictie zowel vóór als achter de schermen rakelings langs elkaar. Het duo belandt in een onvermijdelijk conflict vol van leugens en eerlijke confessies. Waar wordt de werkelijkheid bewust verborgen en wanneer openlijk onthuld?
Via het eeuwenoude sprookje ‘de nieuwe kleren van de keizer’ ontstond bij makers Sweder de Sitter en Julie Boellaard een gedeelde fascinatie voor ‘leugens’ en ‘waarheid’. Na een grondig vooronderzoek werden deze begrippen geherdefinieerd op basis van filosofische literatuur en persoonlijke interviews rondom eigen ‘liegervaringen’. Via een uitgebreide personagestudie ontstonden Devlin en Jodie Dean, die met hun problematiek ook de verschillende zienswijzen van de makers illustreren.

Artist statement

Ik ben Sweder de Sitter en ik studeer dit jaar af aan de HKU Acteursopleiding. Na vier jaar van intensieve training ben ik helemaal klaar om het werkveld te bestormen. In 2021 liep ik stage bij muziektheatercollectief MC KASSETT (Balade van Bodie) en in 2022 bij Werkplaats Walhalla (Der Letzte Holländer). De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld tot een acteur die zowel tekst als fysiek onvermijdelijk aan elkaar verbind. Ik toon mijn personages graag zonder enig voorbehoud aan het publiek, alle eigenaardigheden moeten en ten volle worden uitgebuit en smijt ik met liefde op de vloer.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik het maken van eigen werk te kunnen combineren/afwisselen met het spelen van producties bij gezelschappen. En het lijkt mij ook geweldig om ooit in een Tsjechov te staan.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de opleiding heb ik allereerst goed leren luisteren, dat is voor spel erg belangrijk. Ook ben ik in aanraking gekomen met mijn maakambitie, die door school sterk beïnvloedt is in zeer positieve zin. Maar bovenal heb ik geleerd om met heel mijn hebben en houden de vloer te betreden, zonder enig schroom of terugdeinzen.