Ik wilde passie en vuurwerk (werktitel)

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Momenteel is mijn eindexamenontwerp uitgesteld tot na de zomer i.v.m. heftige persoonlijke omstandigheden.

Op vrijdag 26 mei is er een interne presentatie in de Kleine Zaal op de HKU. Reserveren hiervoor is niet mogelijk. Mijn eindexamenontwerp wordt later dit jaar voor openbaar publiek getoond.

Artist statement

Mijn hart ligt in het speciaal onderwijs waar ik met alle liefde immersieve, zintuigelijke voorstellingen ontwerp. Hier ben ik als maker, begeleider en speler in mijn favoriete element. Deze specialisatie heb ik opgedaan in Engeland tijdens een internationale buitenlandstage van drie maanden. Afgelopen mei mocht ik de non-verbale cursus volgen genaamd 'Open Theatre'. Dit is een speelse en muzikale methode waarin connectie centraal staat met kinderen met special needs.

Ambities

Het liefst heb ik een eigen gezelschap waarmee ik met immersieve voorstellingen tour door heel Nederland op verschillende speciaal onderwijsscholen. Ik heb mijzelf dan muzikaal verder ontwikkeld waardoor ik mijzelf volledig kan begeleiden en alle lieve kindersnoetjes kan toezingen.

Geleerd tijdens de studie

In contact staan met jezelf en je leerlingen. Werken vanuit persoonlijke verhalen, connectie en passie. Eigenheid vieren. Liefde voor doelgroepen ontwikkelen en genieten van de meest oprechte momenten van puur contact. Als docent heb ik stevig in mijn schoenen leren staan, grenzen durven aangeven en andermans krachten tevoorschijn laten komen. Leren liefhebben.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Check mijn website voor alle actuele projecten, voorstellingen en ontwikkelingen!

https://carmekoetschruiter.jouwweb.nl/

Liefs juf met blonde krullen (werktitel)

Een prikkelend, zintuigelijk onderzoek naar wat er nodig is om meer theaterdocenten te laten kiezen voor het speciaal onderwijs, cluster 3.

In dit onderzoek verdiep ik mij in de oorsprong van speciaal onderwijssystemen, de vooroordelen, de magie van het speciaal onderwijs, welke tools/middelen/methodes je kunt inzetten, en hoe inclusief het huidige lesaanbod is op theaterscholen. Want wat houd jou eigenlijk tegen om te komen werken in het speciaal onderwijs?

Het onderzoek staat momenteel nog in de stijgers en krijgt medio sep-dec een mooi podium! Heb ik al je interesse gewekt en wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Mail dan naar carme.koetschruiter@gmail.com