Ander thema

Ik Wil Naar de Zon

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Alba is een klein rupsje met een grote droom: ze wil naar de zon. Het lijkt onmogelijk, maar ze laat zich door niets tegenhouden. Samen met de dromerige, intellectuele oehoe en de koppige, praktische bever zal ze proberen om een manier te vinden.

Ik Wil Naar de Zon is een boekje geschreven door Alba Rosa en Catharinus van den Berg, geïllustreerd met linosnedes van Tess Jones. Het is een symbolisch sprookje over mystiek, de zoektocht naar spirituele vervulling, en de twijfels die dat met zich meebrengt.

Artist statement

Ik zie mezelf als een veelzijdige, nieuwsgierige maker. Ik maak bijvoorbeeld illustraties met linosnede, waterverf en gekleurd papier, maar ik heb ook gewerkt aan animaties en een korte film. Dit alles met een open, speels en vriendelijk karakter.
Dieren, de natuur en psychologie zijn onderwerpen die vaak terugkomen in mijn werk. Ik vind het leuk om onderzoek te doen, en de informatie die ik leer te delen op een praktische, luchtige manier. Zo heb ik projecten gedaan over onderwerpen zoals autisme, animatiegeschiedenis, en spiritualiteit. Ik hoop dit lijstje nog veel verder uit te breiden.

Ambities

Ik heb zin om mijn eigen illustratie praktijk op te gaan bouwen. Op dit moment maak ik al ansichtkaartjes die ik op kleine schaal verkoop. In de toekomst hoop ik nog meer handgemaakte producten aan deze collectie toe te voegen.
Ook maak ik regelmatig editorial opdrachten voor het blad van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Dit vind ik erg leuk en ik zou graag willen blijven samenwerken met interessante tijdschriften/publicaties.
Daarnaast zou ik mijn portfolio willen uitbreiden met nog meer verschillende technieken en media.

Geleerd tijdens de studie

Trust the process! Je hoeft niet alles van tevoren te weten. Het is leuk als je jezelf kan verrassen. Blijf kritisch en blijf jezelf ontwikkelen. Er is namelijk altijd wel wat nieuws te leren. Soms is het proces moeilijk, soms zijn er tegenslagen, maar uiteindelijk zal het allemaal goedkomen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Publicatie - Ook Maar Mensen
* Autminds, online - 2020

Documentaire - George Debels: Nederlandse Animatiepionier
*Anima, Brussel - 2022
*Kaboom Animation Festival, Amsterdam - 2022
*Nederlands Silent Film Festival, Eindhoven - 2023

Expositie (met Marion Maarsen)
*Atelierroute KunstRondeVenen, Abcoude - 2023