Ander thema

Ik kwam hier voor het eerst

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Als 6-jarig meisje - opgegroeid in Nijmegen - ben ik begonnen met voetballen en sindsdien is voetbal een groot onderdeel van mijn leven. Ondanks mijn grote interesse in de sport en alles wat hierbij komt kijken, ben ik zelf nooit supporter geweest van een prof-voetbalclub. Geïnspireerd door de liefde en toewijding van de supporters van de profvoetbalclub NEC Nijmegen, probeer ik binnen dit project de NEC-supporter in mijzelf te vinden. Wat is ervoor nodig om supporter te worden en welke rol ga ik nu spelen als voetballiefhebber?

Artist statement

Mijn interesse voor fotografie is begonnen bij de interesse in de mens. De meeste projecten die ik maak gaan dan ook over de samenleving en het gedrag van de mens. Vaak uit mijn werk zich in fotografische beelden, maar film en archief wekt ook zeker mijn interesse. De onderwerpen die ik behandel zijn meestal erg persoonlijk en komen voort uit mijn zeer directe omgeving, denk aan familie, vrienden, kennissen. Zo heb ik bijvoorbeeld eerder al projecten gedaan over mijn oma haar ervaringen in de Tweede Wereldoorlog en de onbekende sport die mijn neefje uitoefent op hoog niveau.

Mijn motivatie komt dan ook vaak voort uit mijn eigen nieuwsgierigheid en interesse, maar ook de wil om de mensen die aan mijn project verbonden zijn een podium, en iets moois terug te geven. Samenwerkingen zijn voor mij dan ook erg belangrijk en waardevol.

Ik heb als maker een erg onderzoekende blik, dit onderzoek zie je ook vaak terug in de uiteindelijk presentatie. De camera wordt dan ook veel door mij gebruikt als een middel om te onderzoeken, en vast te leggen. Hier neem ik vaak de rol van detective in tijdens het maken van mijn werk.

Ambities

Ik hoop in de toekomst mijn geld te kunnen verdienen in de creatieve wereld. Op welke manier precies en door middel van welk medium wil ik mezelf de aankomende tijd nog in gaan verdiepen, ik ben er tijdens mijn jaren op de academie achter gekomen dat ik meer dan alleen fotografie interessant vind. Wat de toekomst mij gaat brengen is in mijn hoofd dus nog een beetje onduidelijk, maar ik zou zeker geen uitdaging uit de weg gaan en hoop mijn creativiteit veelvoudig in te kunnen zetten.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb tijdens mijn studie ontzettend veel mogen leren, op theoretisch maar zeker ook op persoonlijk vlak. Wat me toch wel het meest is bijgebleven is de manier van werken op de academie en hoe ik mijn creativiteit heb leren inzetten. Ook ben ik erachter gekomen wat proces is en hoe belangrijk het is voor je eindwerk. In het begin wist ik niet wat ik er mee aan moest, nu kan ik niet meer zonder en is het proces van 90% van mijn uiteindelijke werk.