Ander thema

Ik ben de plek van samenkomst

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In deze meeslepende experimentele documentaire word je ondergedompeld in de diverse onderdelen van een buurthuis gelegen in de groene omgeving van Ommoord, Rotterdam. Luister naar de anekdotes van de bezoekers, werknemers en vrijwilligers, die elk hun verhaal doet. Stap binnen in de ziel van het gebouw en ontdek de onmisbare rol die buurthuizen spelen in het weefsel van onze samenleving. Laat je betoveren door de diepe connecties, de levendige gemeenschap en de diepgaande impact die het buurthuis heeft op de levens van velen.

Artist statement

In het noordelijkste puntje van Noord-Holland, waar de zilte zee door mijn aderen stroomt, vind je mijn oorsprong: Ariella Kolshi, een visuele kunstenaar, filmmaker en verhalenverteller van half Albanese, half Nederlandse afkomst. Ik houd me bezig met maatschappelijke onderwerpen, unieke mensen en vergeten verhalen. Mijn werk is menselijk en spreekt over het verleden en het heden. Door gebruik te maken van camcorders wekt het een gevoel van nostalgie op en voelt het ongedwongen aan. Ik maak werk om mensen samen te brengen en ze tegelijkertijd de kans te bieden om hun eigen verhaal te vertellen. Wanneer mensen naar mijn werk kijken, wil ik dat ze een ervaring hebben vanuit een invalshoek die ze misschien niet verwachten.

Ambities

Over vijf jaar werk ik in de audiovisuele wereld, waar dat dan ook is. Ik wil natuurlijk nog steeds verhalen kunnen vertellen. Maar ik vind het persoonlijk erg moeilijk om op dit moment te bedenken, en denk dat ik daar niet alleen in ben. Ik heb de afgelopen 2 jaar overal zaadjes geplant en hoop dat daar ergens een levensdraadje uit voortkomt. Wie weet ben ik net klaar met mijn master en werk ik bij een filmfestival, of misschien werk ik bij de NPO. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat ik in Kosovo woon. Ik ben enorm benieuwd naar wat er gaat gebeuren in de komende 5 jaar.

Geleerd tijdens de studie

In de afgelopen 4 jaar heb ik geleerd om op mezelf te vertrouwen en in mezelf te geloven. Maar het heeft mij ook doen beseffen dat ik liever werk met bewegend beeld dan met traditioneel grafisch ontwerp. Nu kan ik volledig losgaan met het herontdekken van nieuwe regels in mijn creatieve proces.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

De verdieping - AG - Utrecht - 2022
Charlois Fashion Week - 'De iconen van Charlois' - Rotterdam - 2023