Diversiteit en inclusiviteit

IK

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
We leven in een wereld waarin we in hokjes, stereotypes en subculturen denken. We hebben de neiging om mensen in te delen in een bepaalde categorie en eigenschappen toe te kennen aan iedereen binnen deze categorie.

Ook in de mode zijn er veel van deze hokjes, met ongeschreven regels om aan het stereotype binnen dit hokje te voldoen. Maar wat als je je niet aan deze ongeschreven regels houdt? Wat als je het idee loslaat om jezelf in een hokje te plaatsen?

Een van de belangrijkste elementen in mijn werk zijn contrasten. Ik probeer in elk ontwerp een element of kledingstijl te gebruiken die duidelijk in een hokje te plaatsen is. Vanuit dit gegeven zoek ik naar elementen die er juist tegenin gaan. Zo combineer ik twee uitersten met elkaar en ontstaat er naar mijn idee een balans.

Ik wil laten zien dat je jezelf niet in een hokje hoeft te plaatsen of vast hoeft te houden aan één kledingstijl. Je kunt dragen waar jij je fijn in voelt, zelfs als dat elke dag anders is. Je mag experimenteren en de ongeschreven regels van de mode doorbreken, gewoon lekker jezelf zijn!
Instagram accounts van:
Fotograaf: @costanzasalini
Modellen: @_eline.vd - @Briiigiiite
Mua: @kty_mua

Artist statement

Ik ben Isa Kronemeijer, een modeontwerpster met een fascinatie voor de uniekheid van mensen en de schoonheid van het vrouwelijk lichaam. Mijn kledingstukken ontstaan vanuit persoonlijke ervaringen in een zoektocht naar zelfacceptatie.

Ik maak mijn werk om mensen aan te moedigen trots te zijn op wie ze zijn, inclusief de aspecten van zichzelf die ze misschien als imperfect beschouwen. Mijn werk maak ik voor mensen die soms door de mening van anderen worden geremd of zich onzeker voelen over zichzelf. In mijn werk laat ik zien dat elk individu uniek is, en dat dat ons juist zo mooi maakt.

In mijn ontwerpen combineer ik naaktheid en kwetsbaarheid met elegante pasvormen en verfijnde handwerktechnieken. Dit zorgt voor kledingstukken die zowel intiem als uitgesproken zijn, vaak versierd met kleurrijke kralen, printjes, kant en strikjes.

Met elk kledingstuk hoop ik een gesprek te openen over zelfexpressie en de vele vormen die schoonheid kan aannemen.

Ambities

In mijn ideale scenario werk ik voor een werkgever, terwijl ik tegelijkertijd mijn eigen webshop beheer. Bij een werkgever vind ik stabiliteit: een vast salaris en een vast team om me heen. Tegelijkertijd biedt mijn eigen webshop mij de vrijheid om te ontwerpen en te creëren, hetgeen waar ik het gelukkigst van word. In de komende jaren wil ik mezelf blijven ontwikkelen en uitdagen, want er zijn nog zoveel dingen die ik wil leren.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb tijdens mijn studie veel geleerd over mezelf. Wie ik ben als maker, maar ook als individu. Ik weet nu beter wat mijn stijl is, wat ik wil vertellen en waar ik gelukkig van word.