Zorg en welzijn

If I had your reflection

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De korte 2D animatiefilm is een reflectie van wie ik ben als maker en persoon. Hierin wilde ik mijn stijl en expertise zowel als mijn persoonlijke interesses en conflicten tentoon stellen. De film gaat over een jonge vrouw die worstelt met sociale anxiety. De kant van haarzelf die ze onderdrukt, trekt zich los en steelt een stuk van haar gezicht. Om weer heel te worden, moet ze zichzelf accepteren voor wie ze is.
Concept art uit de preproductie fase; spiegelwereld
Concept art uit de preproductie fase; appartement

Artist statement

Ik ben Suzanne Regeer. Ik ben een 2D animator en illustrator en focus daarbij op karakteranimatie en visual development voor animatie. Mijn stijl valt onder gothic horror, graag licht ik het romantische en esthetische in het lugubere uit.

Mijn werk gaat over de combinatie van het monsterlijke en het menselijke. Dit uit zich in het vervormen van de anatomie van de mens met dier en natuur. Het is donker zowel in thematiek als visuele toepassing, met hoge contrasten en donkere kleuren. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de duistere kant van de mens. Hierbij vind ik het belangrijk om ook de positieve kanten van angst te belichten en een esthetisch beeld te creëren. Mijn animatiewerk maak ik volledig digitaal in TVPaint, de karakters zijn gestileerd maar bewegen realistisch. Mijn illustraties maak ik zowel digitaal met ProCreate als analoog met zwarte inkt.

Ambities

Belangrijk is voor mij het reflecteren binnen mijn werk. Zowel visueel als thematisch belicht ik de donkere kant van de mens. Zelf zie ik hier schoonheid in, helaas is dit niet voor iedereen het geval. Graag zou ik deze schoonheid met anderen willen delen door de vaak als negatief weergegeven kant van een persoonlijkheid esthetisch te visualiseren.

Als 2D animator en illustrator hoop ik mijn passies te kunnen delen binnen projecten die goed aansluiten op mijn stijl en interesses. Hierbij werk ik graag samen met een enthousiast team.

Geleerd tijdens de studie

Als student aan de kunstacademie word je omringd door ontzettend getalenteerde medestudenten. Ze zijn een bron van inspiratie, maar tegelijkertijd moet je sterk in je schoenen staan om jezelf niet continu te vergelijken. Het belangrijkste dat ik uit mijn studie Animatie heb gehaald, is dat iedereen zijn eigen talenten en interesses heeft en het vormgeven van je persoonlijke artistieke identiteit voorop staat.

Daarnaast is het ontzettend belangrijk om plezier te hebben in het werk dat je maakt en daarbij je passies te volgen en verder te ontwikkelen. Jouw stijl maakt je uniek en dit is iets om trots op te zijn. Ik heb geleerd om mijzelf te uiten in het werk dat ik maak en mij niet bezig te houden met hoe mijn werk zich verhoudt tegenover het werk van mijn klasgenoten. Daarbij leun ik wel graag op hun mening en feedback en haal ik veel inspiratie uit hun werk.