Diversiteit en inclusiviteit

Iedereen Is Kunst

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dakloosheid of thuisloosheid definieert niet iemands wezen, maar vertegenwoordigt eerder een fase in iemands levensreis. Dit project fungeert als een tegengeluid tegen de stigma’s die vaak gepaard gaan met dakloosheid en thuisloosheid.

In samenwerking met Charlotte Meijer hebben we de afgelopen maanden De Theekentafel plaats laten vinden op een locatie van Kwintes en Leger des Heils. Een wekelijkse bijeenkomst waar expressie kan worden beoefend onder het genot van gezelschap en een warme kop thee.

Samen met de kunstenaars die aansloten, is vanuit losse opdrachtloze tekeningen een concept ontstaan: Het Belangbehang. Een behang waar we samen vanuit gesprekken zijn gaan visualiseren wat van belang is voor ons. Een flinterdunne essentie van ‘thuis’.

Door middel van het belangbehang schijnen we licht op de belangen, fascinaties, wijsheden en talenten van deze individuen. Een tegenhanger op de nare vooroordelen die vaak bestaan over deze gemarginaliseerde groep.

Artist statement

Mijn artistieke en educatieve drijfveren vloeien voort uit mijn diepgewortelde verlangen om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Ik streef ernaar een ruimte te creëren waarin je jezelf en anderen oordeelloos kunt ontmoeten.
Ik geloof dat kunst de kracht heeft bruggen te slaan tussen diverse achtergronden en ervaringen. Mijn missie is in samenwerking met anderen, stemmen verheffen die vaak niet gehoord worden, om op deze manier mensen uit te nodigen wat vaker stil te staan en naar anderen te luisteren.

Ambities

Ik zou in de toekomst nog meer mensen vertrouwen en inzicht willen geven in hun eigen kracht, vaardigheden en capaciteiten. Daarbij lijkt het me fantastisch om door te gaan met een collectief opzetten en meer projecten samen aan te gaan.

Geleerd tijdens de studie

Hoe ontzettend veel plezier ik haal uit het moment delen met anderen. Samen intuïtief maken, zonder uitgedacht plan. Hierin is een belangrijke les geweest om te vertrouwen op het creatieve proces.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

- Kunst op Sokken, 2023, (geen titel)
- Puberexpo HKU 'All At Once', 2023, Kom Hangen