Diversiteit en inclusiviteit

I was born hardcore

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De afgelopen maanden volgde ik vijf gabbers uit de early-hardcorescene. Ik mocht een kijkje nemen in hun leven en werd geïnspireerd door hun toewijding aan de scene. Anniek en Leonie produceren muziek, Arjen verkoopt authentieke 'Australian' jasjes en Sannr en Anna werken aan een informatief gabberplatform. Samen houden ze hun geliefde scene in leven. Ik leerde vijf liefdevolle mensen kennen, die het voor mij mogelijk maakten een intiem inkijkje te geven in hun leven en individuele verhalen.

Artist statement

In mijn werk maak ik voornamelijk gebruik van fotografie om de wereld om mij heen te ontdekken. De camera fungeert als mijn communicatiemiddel. In een maatschappij waarin vluchtige en oppervlakkige interactie geen uitzondering is, fascineer ik mij juist over de schoonheid en complexiteit van elk individu. Met mijn werk wil ik een kijkje nemen in het leven van anderen om empathie op te wekken en de diversiteit vast te leggen die onze wereld zo bijzonder maakt. Dit doe ik door me te focussen op de rauwe emoties, de vluchtige momenten en de details die ons maken tot wie we zijn.

Ambities

In de komende vijf jaar blijf ik het liefst werk maken, zowel autonoom als commercieel. Ik zou mijn werk graag aan een breder publiek willen tonen en daarnaast zou ik mijn eigen werk, maar ook werk in opdracht in tijdschriften en online platforms gepubliceerd zien.

Geleerd tijdens de studie

Dat je altijd dicht bij jezelf moet blijven en moet vertrouwen op je eigen maakproces.