Ander maatschappelijk thema

I Think I Think

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
I Think I Think is een vrouwelijk dream-pop duo gevestigd in Utrecht en Amsterdam bestaande uit Aurelia Wurfbain & Silva Westera. De spinnende hersengolven die ontstaan tijdens het kijken van filmhuisfilms, filosoferen over quantum ontdekkingen, discussies over zielkunde en rennen door het maïsveld vormen de basis van al hun muzikale ideeën. Inspiraties van artiesten als Mount Kimbie, Sigur Rós, Apparat en Beach House klinken zachtjes door in hun muziek. Met hun technologische uitprobeersels als bijvoorbeeld het gebruik van computergestuurde hamertjes/solenoids, tapeloops en live-looping & processing met Max for live zoeken ze de grenzen op van het gebruik van analoge en digitale technologieën in hun muziek en maken ze deze eigen.
Video introductie
I Think I Think. van links naar Rechts: Silva Westera en Aurelia Wurfbain
I Think I Think @ De Helling 2022. Met het solenoïde-instrument op de voorgrond.
Compositie voor kerkorgel, koor en tape, uitgevoerd door Maarten Boonstra, Sally Pitman, koor ‘NEON’ en Silva Westera in Nicolaïkerk 2022
Blauwdruk 2021 (moving-collage installatie met stappenmotoren)
Chasing change/CRASH @ Uncloud 2021 (tape-loop/mixed media installatie)
Chasing change/CRASH @ Uncloud 2021 (tape-loop/mixed media installatie)

Artist statement

Mijn naam is Silva Westera. Ik ben een muzikant en kunstenaar die, met behulp van analoge en digitale technologieën, mijn nieuws- en leergierigheid en creativiteit uit in vorm van (band)muziek, geluid/mixed media-installaties en beeld (fotografie, maar ook collages of andere uitingen). Op deze manier verken ik de wereld en mezelf.

Ambities

Blijven doen wat ik leuk vind om te doen. Dat is muziek maken en nieuwsgierig blijven en nieuwe dingen, theorie of technische dingen leren. Meer over de wereld en mezelf leren (wetenschap en filosofie enz.) en dit uiten in muziek en kunst. Altijd vragen blijven stellen en mezelf in het diepe blijven gooien.

Geleerd tijdens de studie

Ik ben muziek & technologie gaan studeren omdat ik nieuwsgierig was naar meer (technologische en/of creatieve) manieren om mijn eigenheid te kunnen uiten en naar voren kan laten komen binnen mijn muziek. Bijvoorbeeld met het bouwen van installaties of eigen instrumenten. Nieuwsgierigheid en verwondering zijn hierbij zowel mijn twee grootste drijfveren als mijn valkuil. Valkuil omdat ik heel graag te veel dingen doe en leer, maar mijn grootste drijfveren omdat dit is waarvoor ik het doe! Tijdens mijn studie ben ik er steeds beter achter gekomen dat het soms ook heel goed kan zijn om periodes te focussen op 1 project tegelijkertijd en sluit ik mijn studie af met een scriptie over hoe je effectief werkt als gevarieerd maker.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Autonoom werk (exposities):
Chasing change/CRASH @ Uncloud 2021 (tape-loop/mixed media installatie)
Blauwdruk 2021 (moving-collage installatie)

Concerten bands:
I Think I Think @ Les Guess Who? 2021
FIEP @ Melkweg 2022
FIEP @ Paradiso 2022
BRICKED OUT @ 3FM livebox 2022
FIEP @ Voorprogramma Wet Leg EKKO 2022
I Think I Think @ De Helling 2022
FIEP @ 3FM livebox 2022

Performances/composer:
Compositie voor Strijkkwartet ‘Keuris Ensemble’ uitgevoerd in Muziekhuis Utrecht 2021
Mede-componist voor synths en electronica tijdens Residentie @ De Tempel Amsterdam 2022
Compositie voor kerkorgel, koor en tape, uitgevoerd door Maarten Boonstra, Sally Pitman, koor ‘NEON’ en Silva Westera in Nicolaïkerk 2022

Stage Joep Beving

Tijdens mijn stage bij Joep Beving ging ik op ontdekkingstocht van de mogelijkheden van Ableton live, max MSP en andere programma's binnen een live set-up van een muzikale performance. Hiernaast heb ik hier geleerd mijn nieuwsgierigheid om te zetten naar onderzoek en praktijk en nooit te stoppen met het stellen van vragen. Ook heb ik veel magische momenten in de studio mogen omzetten naar beeld door mate van fotografie die hij nu ook af en toe gebruikt voor de cover van singles of bijvoorbeeld promotie.